İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

12 Ağustos 2014 Salı

ANT-063 İMECİK - BEYDAĞ - DÜZLÜBELİ YAYLASI - ALAKIR - DEREKÖY BİSİKLET GEZİSİ

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!




Antalya'nın Ağustos sıcaklarından kaçarak biraz rahat nefes alabilmek adına yaylalarda pedallamak üzere yine bir pazar sabahı düşüyoruz yollara. Bisikletlerimizi aracımıza yükleyerek İmecik Yaylasına doğru hareket ediyoruz. Antalya'ya yaklaşık olarak 50 km uzaklıktaki İmecik Yaylası'na, Doyran Köyü üzerinden Saklıkent Kayak Merkezini geçerek ulaşıyoruz. Uygun bir yerde aracımızı bırakarak bol oksijenli ve serin yayla havası ile birlikte Beydağ Yaylası yollarından devam ediyoruz. Sağ tarafımızda kalan İmecik Yaylası ovası ve solumuzda ki, Tübitak Gözlem Evinin bulunduğu Bakırtepe manzarası eşliğinde Düzlübeli Yaylasına ilerliyoruz. Havanın serinliği ve manzaranın büyüleyici güzelliği ile Alakır Vadisine uzaktan bir bakış atıyoruz. Tepedelen çeşmesinin buz gibi suyu ile serinliyor ve ağaçsız olan yüksekliklerden Sedir ve Ardıç ormanları içerisinden geçerek Alakır Çayına doğru orman yolu ile iniyoruz. Söğütcuması Köyünden gelerek Büyükalan Köyüne devam eden yola kavuştuğumuzda, daha öncesinde stabilize olan ama artık asfaltlanmış durumda ki yola çıkıyoruz. Dereköy yol ayrımına kadar asfalt yol devam etmektedir. Alakır Çayını geçerek Dereköy istikametine dönüyor ve tekrar stabilize orman yolu ile devam ediyoruz. Bu sıralarda Kumluca tarafında hava kapatıyor ve çevremizde ki yüksek tepelere yağmur yağdığını görüyoruz. Henüz bulunduğumuz alana yağmasa da her an yağacakmış gibi bastıran hava ile biraz tempomuzu artırıyor ve yolun bundan sonra ki bölümü tatlı bir tırmanışla birlikte İmecik Yaylasına kadar takip ediyoruz. Zaten serin olan yaylada havanın da kapalı olmasıyla birlikte güneşin kavurucu sıcağından uzakta, çok güzel ve keyifli bir turu daha geride bırakıyoruz. Parkur, çeşitli türlerde ki ağaçları barındıran orman ve Alakır Vadisi manzarasını kapsayan görselleri ile oldukça keyifli ve eğlencelidir. Toplamda 45 Km civarında olup, istenirse Tepedelen Çeşmesinden sonra sağa yol ayrımından Dereköy' e inilerek biraz kısaltılabilir. Ancak bu şekilde Sedir ve Ardıç ağaçlarını görmek mümkün olmayabilir. Ciddi bir kondisyon gerektirmemekle birlikte bisiklete sürekli binen kişilerin tamamlayabileceği bir parkurdur. 
Başka bir parkurda görüşmek üzere....


























Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 45 km. olan, ORTAZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakı1800 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ ve Tur Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :%90 stabilize, %10 asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : İmecik Yaylası.
Bitiş Noktası :İmecik Yaylası.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Parkur üzerinde herhangi bir alışveriş imkanı yoktur.   
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder