İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

31 Temmuz 2014 Perşembe

ANT - 062 GÖMBE - SUBAŞI YAYLASI - İKİZ GÖL - YEŞİL GÖL - UÇARSU

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



Antalya'nın batısında bulunan Akdağlar da bir parkur daha yapmak üzere günün ilk ışıklarıyla Elmalı ilçesine hareket ediyoruz. Akçay Beldesi'nden turumuza başlayarak Gömbe Köyüne doğru pedallar dönmeye başlıyor. Köy içerisinden geçmeye başlarken tırmanış da kendini göstermeye başlamaktadır. Birden sertleşen tırmanışlar bir süre asfalt yol ile devam etmektedir. Yol stabilizeye dönmeye başladığında Yeşil Göl ve Uçarsu yol ayrımına gelinmiş olmaktadır. Ancak biz Subaşı Yaylası'na devam ederek Yeşil Göl ve Uçarsuya dönüşte uğrama kararı alıyoruz. Stabilize yolda iyiyden iyiye dikleşen rampalarla birlikte Subaşı Yaylasına ulaşıyoruz. Sert ve zorlu rampalar her ne kadar yorucu ve ezici olsa da İkiz Göl'e kadar devam etmek üzere pedalları zorluyoruz. Bir süre sonra yol daha da sertleşerek iri taşlarla kaplanmaya başlamaktadır. Bir süre düzleşen yoldan sonra sizgzaglarla devam eden son rampayı da çıkarak 2200 metre rakımda ki İkiz Göl Yaylasına ulaşıyoruz. Sığ ve otlarla kaplı olan yemyeşil bir alan içerisinde ki göl karşılıyor bizleri. Bir süre yorgunluk attıktan sonra doğanın ve  havanın güzellikleri arasında öğle yemeğimizi yiyoruz.Moladan sonra Fethiye yönüne  devam eden yol üzerinde biraz ilerlediğimizde küçük bir gol ile daha karşılaşıyoruz ve bu bölgenin adını bu iki gölden aldığını tahmin ediyoruz. Zorlu rampaları iniş ile Subaşı Yaylasından tekrar geçerek Yeşil Göl ve Uçarsu yönüne devam ediyoruz. Bir süre sonra stabilize yol bitmekte ve patika olarak devam etmektedir. Sağa 200 metre sapıldığında eşsiz Yeşil Göl manzarasına ulaşılmaktadır. Yaklaşık olarak 500 metre patika yolda devam edildiğinde Uçarsu adı verilen Gömbe Köyünün içinden akarak devam eden suyun çıktığı noktaya ulaşılıyor. Çok yoğun olarak Mayıs ve Haziran aylarında aktığını öğrendiğimiz su kaynağının bu mevsimde (Temmuz sonu) oldukça azaldığını görüyoruz. Buz gibi suyundan içtikten sonra Gömbe Köyüne devam ediyoruz. Bu kez Gömbe Köyü girişinden sağa devam ederek su kenarından ilerleyerek köyü çıkmak istiyoruz. Su çevresinde bir kaç tane restaurant kurulduğunu gözlemliyoruz. Bunlar içerisinde dikkat çeken ve göze çarpan ise Çağlayan Restauranttır (0242 831 46 49). Bir kısmı BAKA projesinden alınan destekle yapılmış olan Restaurant da, zengin ızgara ve Alabalık menüsünün yanı sıra geniş Çadır Kamp alanı ve bir kaç tane Bungalov şeklinde konaklama imkanı olduğunu öğreniyoruz. Gömbe Köyünde bu nokta merkez seçilerek günlük bisiklet turlarının yapılabileceği oldukça geniş ve pek çok sayıda parkurlar vardır. Zaman ve fırsat buldukça bu parkurları tamamladıkça bilgiler ile birlikte eklemeye devam edeceğiz. Bu gün ki yaptığımız İkiz Göl parkuru,  geçen hafta(ANT - 061) yapmış olduğumuz Girdev Gölü parkuru ve ANT-001 turumuzda geçtiğimiz Avlan Gölü bu parkurlara örnek verilebilir. Bölgede ki diğer parkurları da tamamlayabilme umuduyla ...

































Yükseklik Profili



Zorluk Derecesi :Toplamda 52 km. olan, ÇOKZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 2200 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ ve Tur Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :%80 stabilize, %20 asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Elmalı İlçesi Akçay Beldesi.
Bitiş Noktası :Elmalı İlçesi Akçay Beldesi.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Parkur üzerinde herhangi bir alışveriş imkanı yoktur.   
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. Gömbe Köyünde kamp alanı mevcuttur.
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder