İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

27 Ekim 2015 Salı

MOBİL CİHAZLARDAN ROTALARIN TAKİP EDİLEBİLMESİ

LÜTFEN DİKKATLE OKUYUNUZ!!!

       Web ve Blog sayfamızda bu güne kadar yayınlamış olduğumuz rotalar, wikiloc sitesi üzerinden yada, bilgisayarlara indirilmek suretiyle incelenerek kullanılabilmekte idi. Google firmasının, Google Maps üzerinde ki sıklıkla yaptığı geliştirme ve yapısal değişiklikler sebebiyle bu güne kadar kullanımına sıcak bakmamıştık. Ancak gelişen teknoloji ile mobil cihazlardan kullanıma sunduğu Haritalarım uygulaması ile Google Maps web sayfasının entegre çalışabilmesiyle bizim de kullanabileceğimiz bir takım kolaylıklar sağlanmıştır. Üzerinde gerekli incelemeler ve denemeler yapılarak, Blog sayfamız ile mobil cihazlar entegre çalışabilecek şekilde düzenleme yapılmıştır. Böylece mobil cihazlar ve özellikle akıllı telefonlar üzerinden blog sayfamıza giriş yapılarak, yayınlamış olduğumuz rotalar incelenebilmekte ve online iz takibi yapılabilmektedir. Aşağıda Haritalarım uygulamasının kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı açıklamalar yapılmıştır.


DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!!!

1- İphone ve İpad cihazlar üzerinde, Haritalarım uygulamasının Türkiye'den yüklenebilmesi için bir takım ayarlar yapılması gerekmektedir. Bununla ilgili internet üzerinde gerekli açıklamalar bulunmaktadır. Apple kullanıcıların bu konuda da ki kullanım talepleri tamamen kendi tercihlerinde olup, gerekli teknik desteği ve araştırmayı kendilerine bırakıyoruz. 

2- Haritalarım uygulamasını yükleyebilmek için mobil veya kablosuz internet ağına ihtiyaç vardır.

3- Google Play üzerinden ücretsiz olan Haritalarım uygulamasının indirilerek mobil cihaza kurulmuş olması gereklidir. 

4- Rotaların, Haritalarım uygulaması üzerinde uydu yada harita görüntülerinin görülebilmesi için internet ağına ihtiyaç olmaktadır. İnternetin olduğu zamanda rota üzerinde yapılan gezinti ve inceleme ile, görüntüler hafızaya alınmakta olup, internet olmadığı durumlarda ise, hafızadaki görüntüler incelenebilmektedir. 


HARİTALARIM UYGULAMASININ KULLANIMI

Mobil cihaz üzerinden, herhangi bir browser ile http://antalyabisikletrotalari.blogspot.com.tr/ adresinden blog sayfamıza giriş yapılır. Ana sayfa da sol sütunda aşağıya doğru günübirlik rotalar sıralanmıştır. Sağ sütunda ise, üst kısımda Yürüyüş Rotalarımız, sonrasında da Kamplı Tur Rotalarımız mevcuttur. Burada tercih edilen rota tıklandığında, rota açıklamaları, fotoğrafları, GPS kayıtları gibi bilgiler görülebilmektedir.  

Blog Ana sayfası

Sayfa üzerinde aşağıya doğru ilerlendiğinde, fotoğraflardan sonra Google Maps Harita görüntüsünün olduğu bölüm gelmektedir. Burada ki harita üzerinde de gerekli inceleme ve gezinti yapılabilmektedir. 

Daha büyük ekranda inceleme ve iz takibi yapabilmek için, aşağıda ki resimde gösterilen "Ekranı Kapla" ikonuna tıklanmalıdır. 

Ekranı Kapla ikonu

Ekranı kapla ikonu tıklandığında, bir soru penceresi gelmektedir. Burada mobil cihazında yüklü olan uygulamaların listesi görülmektedir. Burada iz takibi yapabilmek için Haritalar uygulaması seçilerek, tercihe göre YALNIZCA BİR DEFA yada HER ZAMAN seçilerek devam edilmelidir. 
ÖNEMLİ!!!! Eğer bu sorgu ekranı gelmiyor ise, mobil cihazın ayarlar kısmından UYGULAMA TERCİHLERİ sıfırlanmalıdır. 


Haritalarım uygulaması açılarak, tercih edilmiş olan rotaya ait parkur yüklenmektedir. Bu ekranda daha detaylı incelme ve gezinti yapılabilmektedir. Burada yapılan gezinti ile oluşan ekran görüntüleri hafızaya alınmaktadır. Ancak ne kadar görüntünün, ne kadar süre ile hafızaya alındığına dair bir bilgi ve deneyime sahip olunamamıştır. Zamanla bu konuda bir bilgi sahibi olunursa güncelleme yapılacaktır. 


Parkur üzerinde iz takip yapabilmek ve bulunulan konumu görebilmek için GPS Konum ikonuna tıklanır. GPS Konum ikonunun çalışabilmesi ve konum bilgisinin alınabilmesi için, mobil cihazın konum bilgilerinin açık olması gerekmektedir. 


Rota üzerinde bulunan su kaynakları, bakkal, market gibi kritik noktaların işaretlemeleri ekranda kırmızı baloncuk şeklinde görülmektedir. Bu baloncukların üzerine tıklandığında, ekranın alt kısmında, baloncuğa ait açıklama kısmı gelmektedir.


Açıklama kısmına tıklandığında ise o noktaya ait detaylı açıklama ve eklenmiş ise fotoğraflar görülmeye başlanacaktır. Fotoğrafın üzerinde ki sayı birden fazla ise, fotoğrafa tıklanarak diğer resimler arasında geçiş yapılabilmektedir. 



Faydalı olabilmesi umuduyla...

Soru, görüş ve önerileriniz için lütfen mail ( info@bisikletrotalari.com ) atınız...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder