İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

17 Mart 2014 Pazartesi

ANT - 051 SİLYON ANTİK KENTİ

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!




Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Antalya'da bu rotamızda Silyon Antik Kentine gidiyoruz. Antalya'nın doğusunda bulunan Silyon Antik Kenti, Serik ilçe sınırları içerisinde Yanköy Köyünde yer almaktadır. Antalya - Serik Karayolunun 25.km sinde Gebiz yoluna döndükten sonra tabelalar takip edilerek 10 km ilerledikten sonra Silyon Antik Kentine ulaşılır. Tarihi kalıntılar bu güne kadar hiçbir yetkili makam tarafından koruma altına alınmamış olup doğal halleriyle durmaktadır. Dümdüz bir alanda yükselmiş olan tepenin yamaçlarında yerleşim birimleri kalıntılarına ve tepenin üzerinde ise kale kalıntılarına rastlanmaktadır. Çevreye tamamen hakim bir konumda bulunmaktadır.
Yanköy Köyünde kalıntıların bulunduğu noktada köy bakkalı bulunmaktadır. Zaruri ihtiyaçlar karşılanabilmektedir. Küçük bir restoran hizmeti vermekte ise de menüde sadece Alabalık, salata ve birkaç içecek çeşidi bulunmaktadır. (Market sahibi Ramazan, Telefonu : 0533 676 0336 )
Antalya - Serik anayolundan dönüldükten sonra trafik yoğunluğundan kurtularak köy yolları arasında keyifli  bisiklet parkurları mevcuttur. Pek çok alternatif yollarla çevrili olan bölgede isteğe göre asfalt ve stabilize yollardan gitmek mümkündür. Gözlemlediğimiz kadarıyla hem dağ bisikleti hemde diğer bisiklet türleri için pek çok parkur yer almaktadır. Düz alanların sırtlarına doğru arazi yükselmeye başladığında Dağ bisikleti için çeşitli parkurların olduğu kanaatine varmaktayız. Google eart üzerinden planladığımız bir kaç alternatif parkurlarında olumlu gözlemlerini yapmış bulunmaktayız. Bölgede yeni parkur keşiflerimiz ve rota yayınlarımız devam edecektir.









Bisiklet Rotaları














































Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 80 km. olan, KOLAY bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 70 metredir. Ancak Silyon Antik Kenti Yüksek bir tepede bulunduğundan 200 m. rakım yürünebilmektedir.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Her türlü Bisiklet için uygundur.
Yol Yapısı :Tamamı asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Fazlez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Güllük Caddesi.
Su Kaynakları : Yol boyunca belirli noktalarda alışveriş alanları mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Yol boyunca belirli noktalarda alışveriş alanları mevcuttur. 
Konaklama : Konaklama ihtiyacı yoktur.   
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder