İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

3 Mart 2014 Pazartesi

ANT - 050 ÜÇOLUK - HİSARÇANDIR - HACISEKİLER

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!




Yeni bir turun, yeni bir rotanın heyecanı ile güneş doğmadan uyanıyor ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bugün ki rota planımız Tahtalı Dağı eteklerinde bulunan parkurlardan bir tanesini daha yapmak. Rota planlamasını yaparken, öncelikle gideceğimiz yönü ve güzergahı belirleyerek, o bölgede bir kaç tane farklı alternatif rotaları belirliyoruz. Olası belirsizlikler karşısında, bölgeye ulaştığımızda, hava, yol ve parkur durumuna göre, hangi rotayı izleyebileceğimizi o anda kararlaştırıyoruz. Mesela bugün ki rota için ilk planımız, Üçoluk Köyünden başlayarak Ovacık, Belen Yaylası, Celil Yaylası ve Beycik üzerinden Antalya ya dönmekti. Ancak Üçoluk Köyüne vardığımızda ve Ant – 004 rotasında  geçmiş olduğumuz Belen Yaylasını gözlemlediğimizde kar yoğunluğunun tahminimizden fazla olduğunu görüyor ve bu rotadan vazgeçerek 2. alternatif rotasına yöneliyoruz.

2. Rota planımız Ant –002 ile Ant – 049 rotalarımızın parkurlarının bir kısmını içeren 1600metre rakımdan deniz seviyesine inen arazi parkurlarından oluşmaktadır.Bu parkuru, orman içerisinde bulunan arazi yollarında, eşsiz manzara eşliğinde zirvelerden deniz seviyesine yüksek adrenalin ile inebilmenin keyfini ve zevkini yaşamak üzere planlamıştık ve beklentilerimizin üzerinde haz alarak yaşadık bu heyecanı. Kesinlikle sadece dişli lastiklere sahip Dağ Bisikletleri ile gidilmelidir.


Üçoluk Köyünden sabah 08:30’ da 1-2 0C derecelerde turumuza başlıyoruz. 1000 metre rakımların altına düşene kadar ısıda herhangi bir değişiklik olmuyor. Ancak 1000 metre rakımların altına indiğimizde sıcaklık değişerek yükselmeye başlıyor. Orman içerisinden Hisarçandır Köyüne ulaşıyoruz. Sonrasında 4-5 km lik asfalt yolda ilerleyerek tekrar sola orman yoluna sapıyoruz. Ant-049 rotasından farklı olarak bu kez GPS kayıtlarında işaretlenmiş olan noktadan farklı bir orman yolu içerisinden ilerleyerek Hacısekiler Köyüne ulaşıyor ve sonrasında Antalya'da turumuzu tamamlıyoruz.

















Bisiklet Rotaları















Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 55 km. olan, ORTAZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :1579 m.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ Bisikletleri için uygundur.
Yol Yapısı :%90 stabilize orman yolu %10 asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Üçoluk Köyü.
Bitiş Noktası :5M Migros Kavşağı.
Su Kaynakları : Yol boyunca belirli noktalarda doğal su kaynakları mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Antalya ve Üçoluk Köyü dışında herhangi bir imkan yoktur.
Konaklama : Parkur boyunca uygun yerlerde kamp atılabilir. Üçoluk ile Ovacık Köyü arasında bulunan Gül Montain Dağ Otel  bulunmaktadır.   
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü

 
GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder