İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

10 Eylül 2014 Çarşamba

İSVİÇRE (CENEVRE - ZÜRİH) BİSİKLET TURU 1. GÜN

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


Neredeyse tüm doğa sporcularının hayallerini süsleyen Alp Dağlarında bisiklet turu yapabilmenin heyecanıyla rota hazırlıklarına başlanıyor. Rota planlaması için bölgede pedal basmış gezginlerin web sayfalarını inceliyor, hikayelerini okuyor, hem bölge hakkında hemde rotalar hakkında bilgi topluyoruz. Zaten halihazırda bulunan ülkenin doğa sporları parkurlarının işaretlenmiş olduğu web sayfası (http://www.schweizmobil.ch/de/schweizmobil.html)  üzerinden pek çok rotayı inceleyebiliyoruz. Tur için tarihleri netleştiriyor, vizeleri ve izinleri ayarlıyor ve bu tur için İsviçre'ye gidiş geliş transferlerimizi üslenen ulaşım sponsorumuz CORENDON Airlines'dan uçak biletlerimizi alıyoruz. Bisikletlerimizi kolilere yerleştirerek kamp malzemelerini hazırlıyoruz. Beklenen gün geliyor ve 30 Ağustos 2014 sabahı 06:00 da Corendon Airlines'ın CAI 633 uçuş numaralı uçağıyla Antalya'dan havalanarak saat 10:00 gibi Cenevre Hava Alanına iniyoruz. Uçak ile Alp Dağları üzerinden geçerken büyüleyici manzara karşısında heyecanınız kat kat artıyor. Uygun bir yerde bisikletlerimizi kuruyor çantalarımızı yüklüyor ve saat 11:00 sularında ilk pedallarımız dönmeye başlıyor.
Havaalanı içerisinden başlayan bisiklet yoluyla ilerlemeye başlıyoruz. Ancak devamında yolun havaalanı içerisine devam ettiğini gördüğümüzde, yanlış yönde olduğumuzu düşünerek anayola çıkıyoruz. Fakat ilerlediğimizde anlıyoruz ki bisiklet yolu, doğru ilerliyormuş. Bir müddet anayol trafiğinde bocaladıktan sonra tekrar bisiklet yoluna giriyor ve rota üzerinde ilerlemeye başlıyoruz. Şehrin içerisin de, sanki izole edilmişcesine yeşillikler arasında ki bir yolda ilerliyoruz. Zaman zaman tarım arazileri arasından geçerek yerleşim alanlarına giriyor, bir anda kendimizi şehrin ortasında bulurken, bir anda kendimizi şehrin dışında bulabiliyoruz. Aslında ne şehrin içerisinde ne de dışarısındayız. Her şey tam da olması gerektiği gibi. Rüya gibi bir şehir. Tarim ile şehir hayatı iç içe olan, düzen ve intizam içerisinde oluşturulmuş bir yapı ile karşılaşıyoruz. Her taraf yemyeşil. Toprak parçasına dokunmak neredeyse imkansız. Yollar öyle incelikle ve itinayla yapılmış ki, ne doğaya zarar verilmiş ne aşırıya kaçılmış, ne de yetersiz yapılmış. Bisiklet yolları yayalarla ortak kullanılabilmektedir. Yürüyüş yapan kişiler, çocuklarını gezdiren aileler, evcil hayvanlarını dolaştıran insanlar hep birlikte saygı ve nezaket çerçevesinde bu yolları kullanmaktadır. Ne bisiklet binen insanlar yürüyüş yapanlardan rahatsız oluyor, ne de yürüyüş yapanlar bisikletli insanlarda rahatsız oluyorlar. Bisiklet yolları doğal olarak bazı bölgelerde araç yolları ile birleşerek devam etmekte. Şehir içerisinde çoğunlukla sarı çizgi ile ayrılmış olsa da, bazı bölgelerde araç yolu ile birlikte kullanılmaktadır. Ancak bu durumda bisikletli kişiler öncelikli bir araç olarak görülmektedir ve kesinlikle ilk yol hakkı bisikletlilere verilmektedir. Araç yolunda ilerlerken sollama yasağı var ise koskoca tırların arkanızda sıralandığını görebiliyor ve en ufak rahatsız edici bir hareketle karşılaşmıyorsunuz. Bir tır korna çalarak yaklaştı arkadan. Yanlış olan ne diye kontrol ediyoruz şeridimizi ve bisikletlerimizi. Ne olduğunu anlamaya çalışırken tırın plakası gözümüze ilişiyor ve 34 (İstanbul) plakalı olduğunu gördüğümüzde durum anlaşılıyor. Selamlaşmak için dahi olsa, ortada yanlış bir durum yoksa kimse kornaya basmıyor. Eğer korna çalınıyorsa bilin ki yanlış giden bir şey vardır. Hiç kimse kesinlikle acele etmiyor ve saygıyı elden bırakmıyor. 7 gün boyunca ne yol kontrolleri yapan ne de kontrollü kontrolsüz kavşaklarda trafiği düzenlemeye çalışan hiç bir polis ile karşılaşmadık. Kontrolsüz kavşaklarda ki düzen ışıklı kavşaklarda ki ile aynı düzende işlemeye devam ediyor. Herkes sırasıyla geçiyor ve kimse kimsenin yoluna girmiyor. Bu kadar hassas bir düzene bir anda yada sonradan alışmak kolay olmasa gerek. Pek çok kural çocukluktan itibaren verilen eğitim ve saygı ile artık alışkanlık haline gelmiş durumda.
İncelik, hassasiyet ve düzen her noktada dikkat çekmektedir. Evler dışardan göründüğü kadarıyla çok düzenli ve tertemiz. Hiçbir yerde çöp görmek mümkün değil. Neredeyse tüm evlerin pencerelerinde çiçek saksıları ve rengarenk çiçekler mevcut. Dikkatli gözlendiğinde her ince detaya bir güzellik sığdırmış insanlar. Mesela çatılardan sarkan yağmur oluklarının uç kısımlarına ördek kafası şekli verilmiş. Bir ağaç köküne şekil verilerek evin giriş kapısına asılmış. Neredeyse her yerleşim yerinde bulunan sokak çeşmelerine dahi hassasiyetle dokunulmuş ve bir dekor ile süslenmiş. Gibi, gibi, gibi, verilecek onlarca örnek daha var.
Akşam saat 19:00 a kadar Cenevre gölü kıyısından Nyon, Renens,Lozan ve Montrö gibi şehirleri geçerek Villeneuve'ye ulaşarak Kamp alanına yerleşiyoruz. Burada güneş 21:00'e doğru battığından hava geç kararmaktadır. Bu avantajı da kullanarak düz olan bu rotada 95 km pedal çeviriyoruz. Çadırları kurmaya başladığımızda ısırmaya başlayan sinekler, havanın kararmasıyla saldırıya geçiyor ve sürü olarak geliyorlar üzerimize. Açık neremiz var ise ısırıyorlar. Her yerimiz kızarıyor. Bir an önce akşam yemeğini yiyor, duş alıyor ve kendimizi çadırlara zor atıyoruz. Bir daha göl kenarına yakın bölgelerde kamp kurmamaya karar veriyoruz.






























Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 95 km. olan, KOLAY bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 490 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Her tür Bisiklet için uygundur.
Yol Yapısı :%100 asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : Cenevre.
Bitiş Noktası :Villeneuve.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Yol üzerinde çeşitli köy bakkalları ve marketler mevcuttur. 
Konaklama : Sadece kampinglerde konaklamak mümkündür. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder