İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

28 Şubat 2019 Perşembe

ANT - 093 TAZI - ÇALTEPE - KIRKKAVAK - DÜZAĞAÇ

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



KÖPRÜLÜ KANYON


Bir pazar turu için yine rotamızı Köprülü Kanyon bölgesine çeviriyoruz. Fırtına ve yoğun yağışlar sonrasında güzel bir gün ve güzel bir rota bizleri bekliyor. Defalarca gitmemize rağmen, her seferinde farklı duygular ve farklı zevkler yaşanmasını sağlayan çok özel bir bölge. Ayrıca keşif için de cömertçe pek çok alternatifler sunmaktadır. Birisi 40 km ve diğeri 75 km civarında olan 2 alternatifli rota planlaması yapıyorum. Zaman, kondisyon ve performans durumuna göre durum değerlendirmesi yapılarak her iki rota da yapılabilir durumdadır.


Yaklaşık olarak 2 saatlik araç yolunu ve kahvaltı molasını dikkate alarak 06:00 sularında bisikletlerimizi yükleyerek henüz gün ağarmadan düşüyoruz yollara. Aksu da ki kahvaltı molasının ardından 08:30 sularında Köprülü Kanyon bölgesine ulaşıyoruz. Hazırlık vs. derken 09:00 sularında ilk pedallar dönmeye başlıyor. Rotamız ilk önce Tazı (Bilgelik) Kanyonu seyir noktası ve sonrasında Gaziler mevkii üzerinden Çaltepe Köyüne ulaşmak. Zaman kısıtından dolayı Yerköprü noktasını bu kez pas geçiyoruz.




Parkurun ilk 8-10 kilometresi oldukça keyifli ve tatlı bir rampadan oluşuyor. Bir anda başladığı için, henüz ısınmayan kaslarda ciddi acılar ve yanmalar yaşanıyor, fakat bir süre sonra oldukça keyifli bir şekilde tatlı tırmanış devam etmektedir. Tabi rampanın ne kadar keyifli olduğu her kişinin kendi performans ve kondisyonuna göre değişmektedir. Şöyle değerlendirebilirim ki, Hisarçandır ve Geyikbayırı rampalarına göre eğim oldukça düşüktür. Yolun büyük bir bölümü kızılçam ve sandal ağaçları arasında manzaradan yoksun bir şekilde devam etmektedir. Nadiren gelinliğini giyinmiş Dumanlı dağlarını görmek kısa molalar için fırsat sunmaktadır.



TAZI (BİLGELİK) KANYONU

Tazı(Beilgelik) Kanyonu yol ayrımına gelindiğinde, 2 kilometrelik yağmur ve  sel sularından dolayı oldukça bozulmuş durumda olan orman yolu başlamaktadır. 2 km. sonrasında Orman yolu sola keskin bir kıvrım yaparak devam etmektedir. Ancak bu geniş alanda ahşap masa ve oturaktan oluşan bir bank vardır. Buradan sonra sağa orman içerisine doğru devam eden yaklaşık 500 metrelik bir patika başlamaktadır. Patikanın sonunda ise oldukça büyüleyici ve akılları baştan alan Tazı Kanyonu bizi beklemektedir.

Kanyon molasından sonra tekrar yol sapağına geri dönerek Çaltepe Köyüne doğru devam ediyoruz. Bir kaç hanenin yaşadığı Gazi Mahallesinden devam ederek çok keyifli bir yol ile orman içerisinde devam ediyoruz. Kısa bir sert tırmanıştan sonra bu bölgenin en yüksek noktasına öğle saatlerinde ulaşmış oluyoruz. Kısa bir öğle yemeği molasından sonra tekrar pedallar dönmeye başlıyor. Çaltepe Köyüne kadar orman yolundan inişle devam ediyoruz. Çaltepe Köyünde 5 kişilik ekip arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yapıyoruz. Parkuru bu noktadan sonra asfalt yolu Beşkonak istikametine doğru takip ile 45-50 km civarında, çoğunlukla inişle devam ederek tamamlamak mümkündür. 2 arkadaşımız bu seçeneği tercih ederek devam kararı alırken,  biz 3 arkadaş ise Yarımkavak, Kırkkavak ve Düzağaç istikametlerini takip ederek parkuru tamamlama kararı alıyoruz.

KIRKKAVAK 

Kırkkavak Köyüne kadar çoğunlukla düz ve nadiren tatlı çıkışlarla  beraber karşımızda ki Dumanlı Dağları manzarası eşliğinde ilerliyoruz. Fakat Kırkkavak Köyü içerisinden yine bir anda oldukça dikleşerek devam eden yaklaşık 5-6 kilometrelik bir tırmanış daha başlamıştır. Kırkkavak Köyü Dumanlı Dağlarının eteğinde vadi içerisinde yerleşmiş küçük bir köydür.

DÜZAĞAÇ

Rampa tamamlandığında Köprülü Kanyonun orman manzarası ve Bozburun Dağının heybetli görüntüsü tüm ihtişamıyla ortaya çıkmaktadır. Artık yorucu tırmanışlar geride kalmıştır. Bundan sonrasında Düzağaç Köyüne kadar bu manzara devam etmektedir. Yamacın düzlüğüne kurulmuş yerleşimi ve manzarası oldukça güzel bir köy. Yolun bundan sonrasının büyük bir kısmını hızlı ve sert inişlerle tamamlayarak, Çaltepe istikametinden gelen ana yol ile birleşiyoruz. 76 kilometrenin sonunda güzel bir parkuru daha geride bırakmış oluyoruz.




Gazi Mahallesi





Çaltepe

Çaltepe

Kırkkavak

Kırkkavak

Kırkkavak


Düzağaç

Zorluk Derecesi :Toplamda 76 kilometrelik  ORTAZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 880 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 2000 metre civarındadır. 
Hangi mevsimde yapılır:  Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi :MTB ve dişli lastikleri olan şehir bisikletleri için uygundur. 
Yol Yapısı :Tamamı orman içerisinden geçen bazı bölümleri asfalt, bazı bölümleri toprak yoldur.
Başlangıç Noktası : Beşkonak.
Bitiş Noktası : Beşkonak.
Su Kaynakları : Rota boyunca yerleşim yerleri haricinde su kaynağı yoktur.
Alış-Veriş Alanları : Beşkonak ve Çaltepe köyü haricinde alışveriş imkanı yoktur.     
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!




Google Maps Harita Görüntüsü



Powered by Wikiloc
GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder