İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

30 Haziran 2015 Salı

ANT-077 SAKLIKENT BİSİKLET TURU

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!




Bir kaç ay öncesinde deneyerek Moryer Mevkiinde ki balçık şeklinde ki çamur sebebiyle devam edememiş ve dönmek zorunda kaldığımız Saklıkent Parkurunu yapmak üzere tekrar düşüyoruz yollara. Saklıkent Antalya'ya 50 km uzaklıkta ve kış aylarında kayak sporunun yapılabildiği küçük bir yerleşim merkezidir. Saklıkent'e ulaşmanın bir kaç yolu vardır. Doyran Mahallesi üzerinden devam edilen ve herkes tarafından bilinen klasik yol, Feslikan Mahallesi üzerinden gidilen diğer yol ve biraz daha uzak olan Yarbaşçandır ve Kökez Yaylası tarafından gidilebilen başka bir yol daha vardır. Doyran Mahallesinden gidilen yolun daha dik olması sebebiyle Feslikan Mahhallesi tarafından gitmeyi tercih ediyoruz. Çakırlar Pazar yerinden devam ederek Geyikbayırı Mahallesini geçiyor ve yükselmeye devam ediyoruz. Çağlarca Mahallesi yol ayrımını geçtikten sonra nem etkisini azaltıyor ve yol daha keyifli bir hal alıyor. Serinleyen hava ile birlikte orman içerisinde ağaçların gölgesinde tırmanmak daha bir keyif veriyor. Esentepe Seyir alanına ulaştığımızda diğer taraftan esen serin rüzgar karşılıyor bizleri. Artık rampanın uzun ve zorlu kısmı geride kalmış oluyor. Önümüzde 1-2 kilometrelik sert rampadan sonra tırmanışımız biraz kolaylaşmaya başlayacaktır. Feslikan'a ulaştığımızda, geride kalan zorlu rampada zaman zaman birlikte pedalladığımız Zeynep ve Mehmet Ali çiftinin nazik daveti üzerine sıcak çay ikramları ile hem biraz dinleniyor hemde sohbet imkanı buluyoruz. Feslikan'dan sonra bir süre daha devam eden asfalt yol artık bitiyor ve arazi yolu ile tatlı rampada tırmanışa devam ediyoruz. Solumuzda kalan Alabelen dağı ile birlikte karşımızda ki Bakırtepe'ye doğru ilerliyoruz.  Kar çukuru tarafından gelen yol ile kesiştiğimiz noktalarda yeni yapılmış olan iki adet çeşme ile karşılaşıyoruz. Doğa da içeceğimiz sulara karşı hassas davranmakta fayda vardır. Temizliğinden ve içilebileceğinden emin olmadığımız sulardan içerken tedbirli olmakta fayda vardır. Doğada bulunan ve zararsız olan çoğu bakteri türü, kişiden kişiye farklılık gösteren bağışlık sisteminin zayıf olduğu ve mide bağırsak sisteminin hassas olduğu kişilerde, bulantı kusma ve baş dönmesi gibi çeşitli rahatsızlıklara sebep olabilir. Böyle bir durum ise doğa keyfinizi eziyete çevirebilir. O yüzden mümkün olduğunca doğa kaynaklarını kullanırken dikkatli olmakta ve doğaya çıkarken tedbirli çıkmakta fayda vardır. Saklıkent'e ulaştığımızda bir grup motorcu arkadaşlarla karşılaşıyoruz. Motorla çıkmakta zorlandıkları bu parkurda bizi bisikletle görünce şaşırıyorlar. Bir çay molası ve kısa sohbetten sonra vedalaşıyor ve sert inişle devam eden yol ile Doyran Mahallesi üzerinden Antalya'ya ulaşarak turumuzu tamamlıyoruz. 


















Zorluk Derecesi :Toplamda 100 km. olan, ÇOKZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1890 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 2500 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ ve Tur Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :% 80 asfalt % 20 stabilize parkurdur.
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : İşaretli noktalarda çeşme mevcuttur. Yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Feslikan Mahallesinde Küçük Köy bakkalı mevcuttur. Saklıkent Merkezinde ise sezon durumuna göre açık işletme bulunabilmektedir.
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü

Wikiloc Harita görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...



GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder