İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

2 Aralık 2013 Pazartesi

ANT-046 PERGE - AKSU BARAJI

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!






Antalya ilinde ki bu güne kadar eklemiş olduğumuz rotaların tamamına yakını, Antalya'nın batısında bulunan Beydağları alanları içerisinde idi. Bu parkurumuz ise Antalya'nın doğusunda bulunan Aksu ilçesi sınırlarında bulunan, Perge Antik kalıntıları ve Aksu çayı üzerinde bulunan Aksu Sulama Barajıdır. Rotanın tamamı neredeyse düz bir parkurda olup, tırmanış ve inişler bulunmamaktadır. Antalya-Alanya yolu izlenilerek Havaalanı geçilir ve Aksu ilçesine ulaşıldığında sola Perge istikametine devam edilir. Dilenirse Perge antik kalıntılar gezilerek zaman geçirilebilir. Perge'den sonra Alaylı istikametine devam edilerek, yaklaşık olarak Antalya'dan 40 km sonra Aksu Sulama Barajına ulaşılmış olunur. Aksu çayının bir set ile önü kesilerek çevre köylere sulama imkanı sağlanmıştır. Küçük bir baraj görüntüsünü andırmaktadır. Kıyısında ağaçlar arasında düzenleme yapılarak piknik alanı oluşturulmuştur. Burada öğle yemek molası verildikten sonra Aksu Çayı kıyısında deniz istikametine devam eden güzergahta ıslah çalışmaları devam etmektedir. Çayın kıyısı boyunca Islah çalışmasıyla birlikte stabilize bir yol da devam etmektedir. Ancak henüz bitmediği için bu yol Alaylı hizalarında bitmekte ve devam etmemektedir. Buradan Alaylı köyüne geri dönülerek tekrar Antalya ana yoluna doğru devam edilir. Antalya'ya ulaşıldığında parkur tamamlanmıştır. 














Bisiklet Rotaları











Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 82 km. olan, KOLAY bir parkurdur.
Maksimum Rakım :64 m.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Her türlü bisiklet için uygundur.
Yol Yapısı :% 80 Asfalt, % 20 Stabilize parkurdur. 
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Atatürk Parkı.
Su Kaynakları : Yol boyunca yerleşim yerleri mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Yerleşim yerleri dışında alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Aksu Barajı kıyısında ki piknik alanında kamp atılabilir.   
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü
 

GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder