İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Ant-035 İMECİK YAYLASI - KUYU YAYLASI

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!
Bu tur rotamızda yine Saklıkent Dağının arkasında ki 1700 m. rakımda bulunan İmecik Yaylasından yükselmeye başlayarak 2100 m rakımlara çıkarak Kuyu Yaylasına tepeden bir bakış atıp, Dereköy üzerinden tekrar İmecik Yaylasına dönüyoruz. 2100 Metre rakımda zirveyi aştıktan sonra aşağıda  Alakır Vadisinin ve karşıda Tahtalı Dağının seyrine doyum olmadı. İmecik Yaylasından sonra aralıklarla su kaynakları mevcut olup belli bir noktadan sonra tırmanış yolunda Kuyu Yaylasına kadar su bulunmamaktadır. Tedbirli olunmadığı takdirde 2100 m. rakımdan sonra su temin etmek için ya Kuyu Yaylasına inerek çıkmak durumunda yada hızla geri dönerek GPS verilerinde işaretlenmiş noktalardan su temin edilmek durumundadır. Parkur oldukça zorlu ve çoğunlukla tırmanışlar içeren bir rotadır. Zirvelerden manzara izlemenin keyfini seven doğa tutkunları için doyulmaz güzelliktedir. Bölgede sıklıkla yaylacılık yapıldığından, Çoban Köpeklerine dikkat etmekte fayda vardır. Çoğunlukla sahipleri ile birlikte bulunmaktadırlar ancak tedbirli olmakta fayda vardır. Sabah erken saatlerde Antalya'nın bunaltıcı Ağustos ayı sıcaklarından sonra buz gibi havada bisiklet binmenin keyfini yaşadığımız, zaman zaman üşüdüğümüz bir parkurdur. Güneş yakmakta ancak nem olmadığı için sıcak bunaltmamaktadır. 















































Yükseklik Profili


Zorluk Derecesi :35 km. civarında olan ve 1700m. rakımdan 2100m rakımlara ulaşan ÇOK ZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır:  Kış harici diğer mevsimlerde yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ bisiklet için uygundur.
Başlangıç Noktası : İmecik Yaylası.
Bitiş Noktası :İmecik Yaylası.
Su Kaynakları : GPS kayıtlarında işaretli noktalarda su kaynakları bulunmamaktadır.Dikkatli olunmasında fayda vardır. 
Alış-Veriş Alanları : Herhangi bir alış veriş alanı yoktur.
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder