İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

31 Temmuz 2013 Çarşamba

SALDA GÖLÜ ÇEVRESİ BİSİKLET GEZİSİ

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


Salda GölüBurdur ilinin Yeşilova ilçesi sınırlarında bulunan, ilçe merkezine 5 km., Burdur iline 60 km., Antalya'ya 150 km uzaklıktadır.  Ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük ovalarla çevrili sodalı bir suya sahiptir. Göller bölgesi içinde yer almaktadır. Yüzölçümü yaklaşık 44 kilometrekare, çevresi 35 km. civarındadır. 184 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin 2. en derin gölüdür. Antalya'dan Yeşilova Otobüsleriyle ve diğer şehirlerden gelecekler için Burdur ilinden ulaşım sağlanabilmektedir. 
Sabah erken saatlerde bisikletlerimizi aracımıza yükleyerek Antalyadan Salda Gölüne hareket ediyoruz. Korkuteli, Karamanlı ve Yeşilova Karayolu üzerinden Salda Gölüne ulaşıyoruz. Burada 2 gün kamplı kalacağımız için öncelikle kamp alanımızı belirliyoruz. Göl kenarında bulunan Yeşilova Belediyesine ait olan Kamp Alanında uygun bir yer belirleyerek Kampımızı kuruyoruz. Yeşilova ilçesinde ki ev yemekleri yapan ve Kamp alanındaki Restourant'ın yemekleri tamamiyle yöresel lezzetlere sahip olup parmak yedirtecek lezettedirler. Özellikle Kamp Alanındaki Ahmet Abinin Saç Kavurmasını ve Yeşilova ilçesinde yapılan Burdur Şişinin lezzetini tatmanız tavsiyedir. 
Kamp alanımızdaki gerekli yerleşimden sonra basıyoruz pedala Salda Gölünün çevresini turlamak üzere...Kamp alanında Salda Köyüne doğru gidiyoruz. Salda Köyüne girmeden köy hizasındaki Beyaz Kuartz kumlardan oluşan göl kenarına giderek Gölün berrak rengini ve güzelliğini daha net görme fırsatı yakalıyoruz. Gölün doğal güzelliklerini fotoğrafladıktan ve doğanın keyfine vardıktan sonra Doğanbaba Köyüne doğru sahil kenarından devam ediyoruz. Doğanbaba Köy meydanında bulunan kıraathanede çaylarımızı yudumlarken, yine yöreye has sucuk, kaşar ve yumurtadan yapılmış Karışık Tostun lezetine doyamıyoruz. Meydanda zaruri ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kaç bakkal bulunmaktadır. Sonra Yeşilova istikametine doğru göl kıyısından devam ederek Kamp alanında turumuzu tamamlıyoruz.

































Ve Salda geceye adını yazar...
Yükseklik Profili


Zorluk Derecesi :35 km. civarında olan Salda Gölünün çevresini tamamen çevreleyen kolay bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır:  Her mevsim yapılabilir ancak kış ayları haricinde manzaranın ve doğal güzelliklerin seyri ve keyfi daha farklıdır. 
Bisiklet Seçimi : Her türlü bisiklet için uygundur.
Başlangıç Noktası : Salda Gölü Kamp alanı.
Bitiş Noktası :Salda Gölü Kamp alanı.
Su Kaynakları : Belirli noktalarda su kaynakları mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Doğanbaba Köyünde köy bakkalı vardır. Zaruri ihtiyaçlar karşılanabilir.
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...



2 yorum:

  1. Güzel ve benim için yararlı bir yazı olmuş. Salda Gölü ile blogunuzu keşfetmiş oldum. Hangi mevsimde gitmiştiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu rota için Temmuz ayında gitmiştik. Ancak Salda Gölüne farklı zamanlarda ve mevsimlerinde gittiğim olmuştur. Her mevsimin kendine göre güzellikleri vardır.

      Sil