İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

11 Şubat 2018 Pazar

ANT - 092 ADRASAN - SAZAK KOYU

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



Anadolu'nun pek çok bölgesinde kar ve soğuk hava nedeniyle bisiklet binebilmek mümkün değilken, Antalya'nın cennet köşelerinden bir tanesi olan Adrasan bölgesinde bisiklet binmek üzere hareket ediyoruz. Sabah'ın ilk ışıkları ile toplanarak 07:00 sularında yola çıkıyoruz. 09:30 sularında güzel bir hava ile birlikte ilk pedallar dönüyor. Adrasan sahilden başlayan rotamız, sahil şeridinin en solundan Adrasan Kalesi tabelasının bulunduğu noktadan itibaren orman yoluna giriyor. Kısa ama biraz taşlı ve zorlu olan bir tırmanıştan sonra muhteşem Adrasan sahil manzarası karşılıyor bizi. Bundan sonra hafif eğimlerle yavaş yavaş yükselirken, solumuzda dağ ve orman, sağımızda ise deniz manzarası rota boyunca bizi takip ediyor.

Rota boyunca hiç bir noktada su kaynağı mevcut değildir. Şayet yolu bu taraflara düşüp gelecek olan olursa, özellikle sıcak yaz aylarında çok dikkatli olmakta fayda vardır. Yaklaşık 5 kilometre sonunda rotanın en yüksek noktasına ulaşıldığında geniş bir düzlük vardır. Bu noktadan sonra Sazak Koyu sahiline kadar inişle devam etmektedir. Bazı noktalarda dik ve keskin virajlar bulunmaktadır. Oldukça dikkatli olmakta fayda vardır. Zemin toprak olduğu için kayma riski oldukça yüksektir. Çam ağaçları içerisinde devam yol Sazak Koyunun durgun sularına açılana dek devam etmektedir. Kapalı bir koy olduğu için oldukça durgun ve temiz bir suyu vardır. Normal araçla ulaşımın oldukça zorlu olduğu Sazak Koyuna gelen ziyaretçilerin bıraktıkları çöp bir hayli fazladır. Özellikle gezi teknelerinden atılan çöplerin deniz tarafından dışarıya atılması ile oluşan çöp yığınları mevcuttur.

Bir süre mola dinlendikten ve koy içerisinde küçük keşif gezilerinden sonra tekrar tırmanışa geçiyoruz. Yine tepe noktasından sola devam ederek Akseki koyuna Doğru ilerliyoruz. Deniz kenarına varıldığında, daha önce yaza veda kampımızı yaptığımız geniş düz bir alana ulaştığımızda şaşkınlıktan kendimi alamıyorum. Her tarafta yakılan ateşlerin külleri ve çevreye dağılmış çöp yığınları mevcut idi. Daha bir kaç ay öncesinde tertemiz olan bu yer, ulaşımın zor olmasına rağmen nasıl ve kimler tarafından bu hale getirilmişti. Görülen ve anlaşılan o ki, çok yakın bir zamanda, bakir ve temiz bir koy bulmak imkansız bir hal alacak. Bir kaç yıl öncesinde pırıl pırıl olan Korsan Koyunun şu an durumunu gidenler bilir. Kokudan koy içerisinde kamp atılamaz durumdadır. Belli ki burasıda bir kaç yıla kalmadan kokudan ve çöpten girilmez bir duruma gelecek. Buruk bir şekilde bu muhteşem doğanın doyumsuz güzellikleri ile Adrasan'a 15:00 sularında tekrar dönüyor ve bu kısa ama eşsiz doğal güzellikler ile bir rotayı daha geride bırakıyoruz.

















Fotoğrafların tamamı için Flickr hesabını ziyaret edebilirsiniz... 

Zorluk Derecesi :Toplamda 25 kilometrelik  ORTA bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 230 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 1000 metre civarındadır. 
Hangi mevsimde yapılır:  Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi :MTB ve dişli lastikleri olan şehir bisikletleri için uygundur. 
Yol Yapısı :Tamamı orman yoludur. Bazı bölümler normal araçlar için dahi uygun değildir.
Başlangıç Noktası : Adrasan sahil.
Bitiş Noktası : Adrasan sahil.
Su Kaynakları : Rota boyunca su kaynağı yoktur.
Alış-Veriş Alanları : Adrasan haricinde alışveriş imkanı yoktur.     
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!




Google Maps Harita Görüntüsü



Powered by Wikiloc
GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder