İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

6 Kasım 2017 Pazartesi

ANT - 090 ADRASAN-1 (BELEN-KARAÖZ-PAPAZ KOYU)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



ADRASAN

Adrasan, doğal güzellikleri ile, doğa faaliyetlerimiz için her zaman kendisine çekmiş ve farklı alternatiflerle yeni keşiflere imkan sunmuştur. Kamp, hiking, treking ve bisiklet faaliyetleri için zengin parkur ve doğal güzellikleri açısından oldukça zengindir.

Hafta başından itibaren takip etmeye başladığımız hava tahminlerinde, yağış olasılıkları oldukça yüksek zaman olarak ise oldukça kararsızlık göstermekte idi. Farklı internet siteleri üzerinden kontrol ettiğimiz hava tahminlerine göre, cumartesi akşam saatlerinde başlayacak olan sağanak yağışlar, sabah saatlerinde etkisini kaybederek, pazar sabah 8-9 sularında Adrasan bölgesini terk ediyor görünüyordu. Bu tahminler doğrultusunda gerekli rota planlamasını yaparak Pazar sabah 07:00 'de Antalya'dan hareket ediyoruz. Adrasan'a kadar yol boyunca bölgesel olarak yağış sürekli devam ediyor ve kesilecek gibi görünmüyordu. Doğada olma tutkumuzdan vazgeçmiyor ve umudumuzu yitirmeden yolumuza devam ediyorduk. Belen Köyüne vardığımızda, bisikletlerimizi indirmeye başladığımızda dahi yağmaya devam ediyordu. Umarsızca yağan yağmura aldırış etmeden bisikletlerimize biniyor ve hareket ediyoruz. Bir kaç dakika sonra, yağmurdan eser kalmıyor, çam ve toprak  kokusu arasında doğanın kucağında pedallamaya başlıyoruz.
Yağmurun geride bıraktığı serin hava ve aklımızı başımızdan alan doğa güzellikleri arasında keyifli anlar yaşamaya başlıyoruz. Mutluluğumuz tavan yapıyor ve keyiften adeta ayaklarımız yerden kesiliyor. Bulutların ve çam ormanlarının büyülü manzarası karşısında, anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekmekten ilerleyemiyoruz.
Bölgeden daha önce defalarca geçmemize rağmen, sonbaharın ve yağmur sonrası oluşan doğal güzelliğin gerek seyri, gerekse geçirilen zamanın değeri kesinlikle paha biçilemezdi. Orman yollarının bisiklet binmeye olanak vermemesi sebebiyle, tamamı asfalt olan bu rota alternatif olarak planlanmış ve parkura dahil edilmiştir. Gerek bu günlerde gerekse normal zamanlar için yapılabilecek oldukça keyifli ve eğlenceli bir rotadır. Rota, sık sık yerleşim yerlerinden geçmekte olup su ve yiyecek sıkıntısı olmayan bir parkurdur. Karaöz ve Mavikent yerleşim yerlerinde, market ve restoranlar mevcuttur. Parkurun çamurlu olması sebebiyle, Korsan Koyuna ve Gelidonya Fenerine gidilememiş olup, uygun şartlarda ve günlerde, Karaöz'den sonra bu noktalarda parkura dahil edilebilmektedir.
Parkurumuz, başlangıç noktasında ki benzin istasyonun başlayarak yine aynı noktada bitmiştir. GPS kaydının son bulduğu noktada ki restoranlarda oldukça lezzetli alabalık çeşitleri yapılmaktadır. İşletmeler hem ekonomik hemde lezzetlidir, tavsiye edilir.

















Zorluk Derecesi :Toplamda 55km. olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 580 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 1000 metre civarındadır. 
Hangi mevsimde yapılır:  Kış ayları ve yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi :Her türlü bisiklet için uygundur. 
Yol Yapısı :Tamamı asfalt  parkurdur. 
Başlangıç Noktası : Belen Köyü.
Bitiş Noktası :Belen Köyü.
Su Kaynakları : Rota boyunca sadece yerleşim yerlerinde su kaynakları ve çeşmeler mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Karaöz ve Mavikent köylerinde market ve restorantlar mevcuttur.      
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!




Google Maps Harita Görüntüsü



Powered by Wikiloc
GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder