İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

26 Ekim 2013 Cumartesi

BİSİKLETLE ALADAĞLAR (RİNG) TURU 3. GÜN (Aladağ-Hacıkırı)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


Aladağ ilçesinde sabahın ilk ışıklarıyla, Aladağların manzarasında açıyoruz gözlerimizi. Bol tırmanışlarla geçen bir günün ardından, dinlenmiş ve zinde kalkıyor ve güzel bir kahvaltı ile turumuzun 3. gününe başlıyoruz. Bu günde öncelikle bir müddet tırmanacak ve uzun bir inişten sonra Kapıkaya Kanyonu bölgesine ulaşacağız. 


Kampımızı Aladağ ilçesinin Adana çıkışı yönünde bir benzin istasyonun arkasında bulunan çim sahanın kenarında uygun bir yere atmıştık.

Doğa da olmak ve kısıtlı imkanlar yaratıcı güçleri ortaya çıkartıyor. Çadır kazıklarını şiş olarak kullanarak sucuklarımızı pişiriyor ve sıcacık çorbalarımızla birlikte yudumluyoruz.

Aladağ ilçesini çıktıktan sonra tepe noktada sağa Meydan Yaylası istikametine yol ayrılarak bu yöne devam ediyoruz. Yaklaşık olarak 6 km lik bir tırmanış bizi oldukça zorluyor. Belki tüm parkurun en zorlu tırmanışı burasıdır. 6 km olmasına rağmen çok dik bir eğime sahiptir. Taa ki Meydan Yaylasına kadar devam etmektedir. Meydan Yaylasından sonra inişe başlayarak manzara eşliğinde güzel havanın tadını çıkarmaya başlıyoruz.



Öğle yemeğini yemek için uygun bir yer aramakta iken Beydemir Köyün'de yol kenarındaki bir evden gelen daveti geri çevirmiyor ve misafirleri oluyoruz. Misafirperverlikleri, sıcakkanlılıkları, güleryüzleri ve hoş sohbetleri için teşekkür ediyoruz. 



Odun közünde yapılan tavşan kanı çayın ve sohbetin tadına doyamıyoruz. Ancak yolumuz uzun ve onümüzde bilinmeyenlerle dolu bir geçit var. Vedalaşarak ayrılıyoruz.


Karaisali ilçesi Meydanı. 
Karaisalı ilçesini çıktıktan 5-6 km sonra Kapıkaya Kanyonu görülmeye başlamaktadır. Uzakta ki görüntüsüyle dahi insanı büyülemektedir. 




Kapıkaya Kanyonu girişinde ki Köprü geçilerek devam edildiğinde Pozantı-Adana Karayolu varılmaktadır. Yine aynı yönde devam ederek Demirçit Köyü yoluna dönülerek devam edildiğinde de Hacıkırı Köyüne ulaşılmaktadır. 

Yaptığımız araştırma ve bölgeden fikir sahibi olan kişiler ve Kanyon içerisinden gelen insanlardan aldığımız bilgiler Kanyon içerisinden bisikletle geçişin mümkün olamayacağı yönünde idi. Olumsuzluklar karşısında bir müddet ikilemde kaldık, ne yapacağımız konusunda karar veremedik. Sonra tüm macera heyecanımızla çıktığımız maceralı yolcuğun hakkını vermek istercesine bisikletlerimizi sürüyoruz Kapıkaya Kanyonu içerisine. 
Videoda da görüleceği üzere, kanyon içerisinden keyifli olduğa kadar oldukça zorlu bir geçiş yapıyoruz...


Kanyona girer girmez yol çok bozuk ve biraz dik eğimle devam ediyor. Bu noktada bisiklet binmek imkansızdır. Yaklaşık olarak 300-400 metre kadar yol, bisiklet binilemeyecek kadar bozuk ve dar olarak devam etmektedir.







400-500 metre sonra ise 50-55 basamaklı bir tahta merdiven karşılıyor bizi. Bisikletlerimiz yüklü ve merdivenleri çıkartmak neredeyse imkansız. Merdivenlerin sağ tarafında bulunan tek tekerin ancak sığabileceği düzlükte iki kişi ile ittirerek bisikletlerimizi çıkartmayı ve bu zorlu bölümü de geçebilmeyi başarıyoruz...



 

Merdivenli bölüm geçildikten sonra çok güzel bir yol devam ediyor. Kayalıkların arasında, dar geçitte, sadece kafamızı yukarıya diktiğimizde gökyüzünü görebildiğimiz bir kanyonda ilerliyoruz. Yol yürüyüş yol ve ancak tek bisiklet sığabilmektedir. 




Bu muhteşem güzellikte ki yol Kanyon içerisinde bulunan nehrin kıyısından devam ederek  bir kaç km. daha devam etmektedir.





Kanyon kayalıkları bittikten sonra orman içerisinde devam eden yol, oldukça bozuk ve engebelidir. Ağaç kırıkları, iri taşlar ve küçük kanallar oluşmuştur. Dikkatli devam edilmesinde fayda vardır. 

Sonrasında yol Yerköprü istikametinden gelen bir kanal duvarı ile kesilmektedir. Kanalın diğer tarafında yolun devam ettiği görülmekte ise de diğer tarafa geçmek neredeyse imkansız bir durumdadır. Bir şekilde geçmenin çarelerini aramaktayız. Farklı fikirler ve yollar deniyoruz. Yukarıda ki fotoğrafta görülen merdivenden geçmeyi denemek istesek de, ağaç zayıf kalmış ve çok esnemekte olduğundan riske giremedik. 
Saatler ilerlemekte ve hava kararmak üzereydi. Bir yandan uygun kamp yeri bakarken bir yandan da etrafı keşfetmeye çalışırken, kanal kenarından devam ederek karşı yola geçilebileceği fikrine vardık. Kaygan zemine sahip bu geçiş, zorlu riskli ama imkansız değildi. Dikkatli bir şekilde bu bölümü de gerek yolumuza devam edebiliyoruz. Yol bu noktadan sonra düzelerek devam etmektedir.

1-2 km sonra ise bu kez yolu kanyonun suyu kesmiştir. Yolun biraz sağ tarafında bulunan ve zarar görmüş olan tahta köprü henüz geçilebilecek durumda dır.
Kanyondan Yerköprü yoluna ulaşabilmek maceralı ve zorlu olsa da tüm gayretimiz ve azmimizle başarıyoruz. Hava kararmış ve saatler ilerlemişti. Kamp için 2 alternatifimiz vardı. 1 km geri giderek Yerköprü' ye ulaşmak yada 3-4 km tırmanarak Hacıkırı Köyüne ulaşmak. Bu kadar maceradan sonra yine maceraya devam ederek 1 saat daha karanlıkta ki tırmanışımızın ardından Hacıkırı(Kıralan) Köyüne ulaşıyor ve tren istasyonunda bulunan çamlık alana kampımızı kuruyoruz. 

Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 75 km. olan, ÇOKZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır: Kış Mevsimi ve yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Dağ ve Dişli tekerlekleri olan Tur Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :Kapıkaya Kanyon geçişi yürüyüş yolu olup, diğer bölümler asfalttır. 
Başlangıç Noktası : Aladağ İlçe Merkezi.
Bitiş Noktası :Hacıkırı (Kıralan).
Su Kaynakları : Yol boyunca Doğal Su kaynakları ve yerleşim yerleri mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Yerleşim yerleri dışında alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Hacıkırı Köyünde Alman Köprüsünün olduğu bölümde uygun kamp alanı bulunmaktadır.   
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

2 yorum:

  1. Çok güzel kareler. Gezmediğimiz; planlarımızda olan yerlerden biriydi burası. Deneyimlerinizin bize faydası olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle gidilmesi gereken bir doğa harikası. Kanyonu geçmeyi planlarsanız, olumsuzlukları göz önüne alarak ve geceyi kanyonda geçirebileceğinizi düşünerek plan yapınız lütfen.

      Sil