İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

25 Ekim 2013 Cuma

BİSİKLETLE ALADAĞLAR (RİNG) TURU 2. GÜN (Kapuzbaşı Şelaleleri-Aladağ)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!


Tamamen Asfalt yolda tamamladığımız ilk günün ardından Kapuz başı Şelalelerini geride bırakarak Adana'nın Aladağ ilçesine doğru orman yollarından gitmek üzere sabahın ilk ışıklarıyla uyanıyoruz. Arka jant tellerinden, ses gelen bisikletlerimizin bir tanesinin tellerini sıkmak isterken kırılması ve sonrasında ki değişim ve akort 1 saat kadar oyaladıktan sonra yola koyuluyoruz. Artık heyecanla ve dört gözle beklediğimiz orman ve dağ yollarını içeren parkurların başlangıcındayız. Rotanın bundan sonraki bölümü Aladağ ilçesine kadar tamamen orman yollarından ve engebeli araziden devam edecek. Turun hemen başlangıcında tırmanışa başlayarak tekrar yükselmeye devam ediyoruz. Yükseldikçe ortaya çıkan manzaranın güzelliği ve temiz orman havası hepimizi sarhoş edercesine büyülüyor. Bu bölümde tırmanışlar bir türlü bitmek bilmiyor. Her döndüğümüz virajdan, her aştığımız tepeden sonra hep yenileri karşılıyor bizi. Yaklaşık olarak 13 km tırmandıktan sonra yol uzunca bir müddet inişe geçiyor ve diyorsunuz ki, artık tırmanış bitti galiba ve bundan sonra hep iniş var. Ama öyle olmuyor yine ve tekrar tırmanış başlıyor. Gps verilerinde de görüldüğü gibi 2. Günün parkurunun ilk 20 Km si tırmanışla geçmektedir. Fakat doğanın ve manzaranın güzelliği tırmanışları keyifli anlara çevirmektedir. Tırmanışlar bittiği noktada aşılan tepenin ardından iklimde değişmektedir. Karasal iklimden Akdeniz iklime geçilmekte ve hava sıcaklığının yükselmesi ve nem oranın artmasıyla bu durum hemen fark edilmektedir. Sonrasında ise Aladağ ilçesine kadar iniş devam etmektedir. Şirin, sakin ve güzel bir ilçe. Pek çok ihtiyaçların karşılanabileceği irili ufaklı pek çok market bulunmakta. İnsanı sıcakkanlı ve ilgili alakalı davranmaktadır. Aladağ ilçesinin Adana tarafında ki çıkışında uygun bir yerde kampımızı kurarak bir günü daha geride bırakıyoruz.





































Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 44 km. olan, ÇOKZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır: Kış Mevsimi ve yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Dağ ve Dişli tekerlekleri olan Tur Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :Tamamı stabilize orman yoludur. 
Başlangıç Noktası : Kapuzbaşı Şelaleleri (Büyükçakır Köyü).
Bitiş Noktası :Aladağ İlçe Merkezi.
Su Kaynakları : Yol boyunca Doğal Su kaynakları ve yerleşim yerleri mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Yerleşim yerleri dışında alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Aladağ ilçesinde Öğretmenevi, Orman Müdürlüğünün misafirhanesi ile Adana yolu çıkışında Dağ Otel mevcuttur. Çadır kurmak için de uygun yerler Bulunmaktadır.  
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!



Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder