İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

23 Eylül 2013 Pazartesi

Ant-041 DOYRAN-ALİMPINARI-GÜVER-DEMİRKAPI

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...
Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Oldukça zorlu ve tırmanışlı bir o kadar da harika bir rotanın daha başlangıcındayız. Doyran üzerinden Saklıkent yoluna 15 km kadar sürekli ve kesintisiz asfalt yolda tırmanıştan sonra arazi parkuruna girecek ve dik iniş yoluna geçeceğiz. Doyrandan hemen sonra % 10 eğimle başlayarak bir kaç km sonra % 6 ile % 10 arasında değişerek devam etmektedir. 23. kilometrede solda bulunan düzlük alanda mescit ve su bulunmaktadır. 28. kilometrede Portakal Durağı mevkiine ulaşıldığında Antalya manzarasına hakim bir alan bizi karşılar. Devam edilerek bir müddet daha tırmanıştan sonra 30. km civarlarında sağda mezar kalıntıları yanında bir çeşme bulunmaktadır. Ancak yaz ayları sonuna doğru burasının suyu kesilmektedir. Yağışların tekrar başlamasıyla su akmaya devam etmektedir. Buradan sonra tırmanışın sonuna gelinmiştir ve Alimpınarı yol ayrımından sağa dönülerek stabilize yola girilmektedir. İleride ki yol ayrımından Kozdağ'ı mevkiine doğru devam edilir. Bir kaç villanın bulunduğu Kozdağı mevkii geçilerek Güllük Dağı ve Bük ormanları manzarasında orman içerisinde devam edilir. Buradan sonraki bölüm geçmiş yıllarda çok daha tehlikeli ve iri taşlarla kaplı idi. Yağmur sularıyla oluşmuş derin kanallar mevcuttu. Her seferinde defalarca lastiklerimiz patlamış ve yarılmıştı. Düşmeler ve ufak tefek yaralanmalar yaşanmıştı. Ancak bu son turumuzda gördük ki, iri kıyım taşlar pek kalmamış ve yol biraz daha düzleştirilmişti. Taki Manastır Çeşme mevkiine kadar. Suyun çevresi düzlük ve yanı başında ki devasa çınar ağacının çevresine yapılmış tahta düz bir alan vardır. Yaklaşık olarak 4-5 çadırın rahatlıkla sığabileceği bir alanı vardır. Çevre şartları da çadır kurmak için müsaittir. Toplamda 10-15 çadır kurulabilecek bir kamp alanı vardır. Yol bu noktadan sonra biraz daha sertleşmekte ve kırmızı boya ile işaretlenmiş yola gömülü taşlar mevcuttur. Öyle zannediyoruz ki bu taşlarda düzleştirilmek üzere işaretlenmiş. Tamamen yükselen ağaçların arasında devam eden yol bu noktadan sonra biraz daha alçak ağaçlarla devam etmekte ve yer yer Güver Kanyonu manzarası görülmektedir. Parkura devam edildiğinde  Ant-015 GÜVER KANYONU-DEMİRKAPI MEVKİİ-DOYRAN ve Ant-021 DOYRAN-PORTAKAL DURAĞI-GÜVER KANYONU rotaları ile kesişmektedir. İstenirse kesişme noktalarından sonra diğer rotaların devam ettiği istikamette de gidilebilinir. Biz bir müddet Ant-015 rotası ile devam ederek Demirkapı mevkiinden sonra, Doyran Bahçeleri arasında tekrar bu rotadan ayrılarak Aşağı Karaman üzerinden parkuru tamamlıyoruz.





















Manastır Çeşme Mevkii

Manastır Çeşme Mevkii


















Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 75 km. civarında olan, 15 KM sürekli ve dik asfalt tırmanışı içeren, gevşek zemine sahip yine 15 km lik orman yolu inişi olan ÇOKZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her mevsimde yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece dağ bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı : % 60 oranında Asfalt, % 40 oranında Stabilize-Orman Yolu. 
Başlangıç Noktası : Falez Varyant Kavşağı
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı
Su Kaynakları : GPS verilerinde işaretlenmiş alanlarda Doğal Su kaynakları vardır. 
Alış-Veriş Alanları : Doyran çıkışındaki bakkaldan sonra herhangi bir alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Parkur içerisinde su - kamp alanı olarak işaretlenmiş alan kamp kurmak için uygundur.
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder