İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

25 Mayıs 2017 Perşembe

TRE - 027 ÇALBALI DAĞI -2 (Gerencik-Kaşcağız-Zirve)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



GERENCİK

Çalbalı Dağı zirvesine giden en güzel rota diyebiliriz. Liman Mahallesinden Altınyaka yoluna döndükten sonra yaklaşık 14. kilometrede, Gerencik Mevkiinde ki Mavi çeşme geçildikten sonra, sola devam eden orman yoluna sapılarak rotaya girmek mümkündür. Orman yolu üzerinde 500-600 metre ilerledikten sonra, yol sola devam ederken, ortadaki meydandan karşıya devam eden patikayı gösteren sarı kırmızı renklere boyanmış işaretler rahatlıkla görülebilmektedir. Ta ki Üçsöğüt Yaylası yol ayrımına kadar bu işaretler takip edilerek rahat bir şekilde ilerlemek mümkündür. Oldukça temiz ve çok belirgin bir patika yol mevcuttur. Sanıyorum bu güzergahta taşınmış olan su yatağı nedeniyle böyle bir patika oluşmuştur. Zaman zaman dere yatağından Çınar ağaçları arasından keyifli bir şekilde devam ederek 1,5 saatlik bir yürüyüş sonunda, önce Kaşcağız Mevkiinde ki yaylaya sonrasında ise eşsiz Antalya manzarasının hakim olduğu düz alana ulaşılmaktadır.


KAŞCAĞIZ

Kaşcağız Mevkiine, Hisarçandır Köyü girişinden sola orman yoluna devam edilerek,  Ant-069 rotası takip edilerek de ulaşmak mümkündür. Bu güzergahtan araçla ulaşım her zaman mümkün olmayabilir. Ant-069 Bisiklet rotasını yaptığımızda yola devrilmiş olan devasa bir çam ağacı yolu kapatmış durumda idi. Ayrıca yağışlı havalarda yol balçık çamura dönüşmektedir.

Kaşcağız mevkiinde ki yola çıkmadan önce ki yaylalık alanda bulunan büyük çınar ağaçlarının altından buz gibi kaynak su çıkmaktadır. Malesef daha önce ki gelişlerimizde hep yukarı yol üzerinden geçildiğinden bu noktada ki su kaynağından haberimiz olamamıştı. Bu bölgede ki su kaynağı oldukça kritik bir öneme haizdir. Gerek yürüş ve gerekse bisiklet turları için oldukça önemli bir noktadır. Çalbalı zirve yürüyüşü güzergahı boyunca, Üçsöğüt Yaylası dışında bu hat üzerinde ki tek su kaynağıdır. Bisiklet turları için de öğle yemek molasına denk gelen ve oldukça önemli bir mola noktasıdır.



Kaşcağız bölgesi geride bırakılarak yine patikayı ve işaretleri takip ederek, 1300 metre rakımda ki geçide ulaşılır. Burası Üçsöğüt yol ayrımıdır. Üçsöğüt Yaylasına devam edilerek, Elmayanı mevkiine ulaşılarak, Likya Yoluna devam etmek mümkündür. Sola devam edilerek Çalbalı dağı zirvesine devam eden patika ile sert bir tırmanışla zirveye ulaşılmaktadır. Bu noktadan sonrası daha önce ki TRE-004 rotasında detaylı olarak bahsedildiği için tekrar yazmaya gerek duyulmamıştır. Parkurun bu noktadan sonra ki bölümlerinde boya ile işaretlemeler mevcut değildir. Çoğunlukla babalar ile işaretlemeler yapılmıştır. Yürüyüşlerimizde babalarla işaretlemelere yeni babalar eklenmemektedir. Sadece tahrip olmuş ve yıkılmış babalar düzeltilmektedir.

Antalya'ya çok yakın olan, neredeyse büyük bir bölümü işaretlenmiş olan ve çok güzel bir rotadır. Mayıs ayının ortalarında yaptığımız bu parkurda, şakayıkların çiçeklerini dökmekte oldukları gözlenmiştir. Daha yüksek ve serin bölgelerde(Tahtalı ve Kasnak Meşesi gibi) yeni çiçeklenmeler gözlenirken, bu bölgede gelişim zamanlarının geçtiği görülmektedir.

Bu rotanın yapılması ile görülmüştür ki, Kaşçağız mevkiinden aşağıya doğru çok güzel bir downhill bisiklet rotası çıkartılabilecektir. En kısa zamanda ilgili arkadaşlarla, downhill bisiklet rotası için keşif turları da yapılacaktır.













Fotoğrafların tamamına linkten ulaşabilirsiniz.

Zorluk Derecesi :Toplamda 9 km. olup ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım : 1647m.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her zaman yapılabilir.
Yol Yapısı :Tamamına yakını Patikadır. 
Başlangıç Noktası : Hisarçandır Yolu Gerencik Mevkii
Bitiş Noktası :Hisarçandır Yolu Gerencik Mevkii
Su Kaynakları : Parkur üzerinde ki su kaynakları işaretlenmiştir. Sadece Kaşcağız mevkiinde mevcuttur.   
Alış-Veriş Alanları : Alış-veriş imkanı yoktur.
Konaklama : ---. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişi ile gidilmeli ve bir yakınınıza gideceğiniz konum bildirilmelidir!!!


Google Maps Harita Görüntüsü(Bu yazı da bahsedilen rota, sarı renklidir)


Powered by Wikiloc

GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder