İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

13 Ocak 2016 Çarşamba

TRE - 010 SİVRİDAĞ (1410 M.)

Aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Teknik tırmanış faaliyetimize ait rapor bilgileri, kısa kısa aşağıda ki videolarda mevcuttur. Ayrıca TRE-010 SİVRİDAĞ YÜRÜYÜŞ ETKİNLİĞİ yayınımızda da aynı parkura ait detaylı bilgiler mevcuttur.O nedenle tekrar buraya yazma gereği duyulmamıştır.

Sivridağ Teknik Tırmanış Videosu -1-


Sivridağ Teknik Tırmanış Videosu -2-

Sivridağ Teknik Tırmanış Videosu -2- (Uzun Versiyon)



Kıyafet Seçimi : 03 Ocak gününde gerçekleştirdiğimiz bu faaliyette, günün ilk saatlerinde güneş kendini gösterene kadar, ter atan termal yada normal bir içlik üzerine giyilen polar tarzı orta katman ile, rüzgarlık tarzında ki çok kalın olmayan dış katman kıyafet yeterli gelmiştir. Aşırı terleme ile birlikte rahatsızlık duyduğumuz zamanlarda, sadece içlikleri değiştirmek kafi gelmiştir. Hava açık ve güneşli olduğu için zirve de rahatsız edecek bir rüzgar ve soğuk hava yoktu. Ancak günün hava koşulları göz önüne alınarak tedbirli ve dikkatli olmakta fayda vardır. Teknik Tırmanış gerçekleştirdiğimiz bölümlerde, kuzeyde kalan ve güneş ışınlarını almayan kayalar oldukça soğuktu. Çıplak elle uzun bir müddet tuttuktan sonra parmak uçlarında üşüme ve his azalması olmaktadır. Bu anlamda da tedbirli olmakta yarar vardır.  

Ayakkabı Seçimi :Zorlu parkurun doğa ve yol yapısı taşlık, kayalık ve oldukça bozuktur. Özellikle zirvenin bazı bölümleri iri kayalıklarla kaplıdır. Kesinlikle bu yapıya dayanıklı tabana sahip ayakkabı seçmek doğru olacaktır. Yine taşlık ve kayalık bölgelerde yürüyüş esnasında, kaymalar, bileklerden dönmeler ve bükülmeler olabilmektedir. Bu durumlarda yaralanma ve burkulmalardan korunabilmek için,  yarım yada tam boğazlı botların seçimi doğru olacaktır. Ayrıca yürüyüş yolunda bulunan dikenli bitkilerin ve  gevenlerin iğnelerinin batmasına karşılık korunmak üzere, sert yüzeyli ayakkabılar tercih edilmelidir. Özellikle çarşak bandı olarak belirtilen, sağ, sol ve ön bölümünü tamamen kaplayan koruyucu katmanlı ayakkabıların seçimi, kullanım ömrünü de uzatacaktır. Ayrıca tozluk kullanımı da, toz, toprak, ot, diken ve taş parçalarının ayakların içine girmesini engelleyecek ve pantolonun, çalı, çırpı ve kayalara takılarak yırtılmasını önleyecektir. Rahat ve konforlu bir yürüyüş için Sandalet, Spor ayakkabısı gibi açık ve yumuşak tabanlı ayakkabılar önerilmez. Teknik tırmanış yapılan bölümde, tırmanış ayakkabısı giymek için zarunluluk hissetmedik. Yürüyüş bölümünde kullandığımız ayakkabılarla rahat bir tırmanış gerçekleştirmiş olduk. 

 Yanlarda bulunan çarşak bandı olarak adlandırılan katmanda ki taş ve kaya izleri görülebilmektedir.


Bu tarz ayakkabılarda bulunan lif şeklinde ki yüzeyler, dikenli bitkiler ve sivri taş, kaya parçalarının batmasıyla ayakları rahatsız edebilmektedir. 


Zorluk Derecesi :Toplamda 5 km. olan, ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :1380 m.
Hangi mevsimde yapılır: Yaz ve kış dağcılığı olarak, gerekli tedbirler alınarak her zaman yapılabilmektedir..
Yol Yapısı :Tamamına yakın bölümü patika ve zirveye ulaşılan kısım kayalıktır. 
Başlangıç Noktası : Yürüyüş bölümü Kabaca Mahallesinden GPS kayıtlarında işaretli noktadan başlamaktadır.
Bitiş Noktası :Kabaca Mahallesi.
Su Kaynakları : Rota üzerinde su kaynağı yoktur. 
Alış-Veriş Alanları : Parkur içerisinde alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Kamp için tedbir almakta fayda vardır.   
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!



Google Maps Harita Görüntüsü
Wikiloc Harita görüntüsü

GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder