İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

24 Eylül 2014 Çarşamba

İSVİÇRE (CENEVRE - ZÜRİH) BİSİKLET TURU 5. GÜN

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Sabah diğer günlere göre biraz daha erken kalkarak yol alabiliyoruz. Dün devam etmekten vazgeçtiğimiz Gadmen'e doğru tırmanmaya başlıyoruz. Zaman zaman öyle dik eğimlerle tırmanıyoruz ki, dün devam etmeyerek doğru karar verdiğimizi daha iyi anlıyoruz. Gadmen'den bir müddet sonra Wendenstocke ve Giglistock zirvelerini sağlı sollu yanlarımıza alarak Sustenpass tırmanışına başlıyoruz. Saatler ilerlemeye başladığında trafikte hareketlenmeye başlıyor. Öyle güçlü motor sesleri geliyor ki, yer gök inlemeye başlıyor. Bildiğimiz gördüğümüz ve daha bilmediğimiz bir sürü, en güçlü motorlara sahip lüks otomobillerin geçişlerine şahit oluyoruz. Zaman zaman son modeller, zaman zaman ise antika olmuş yüksek beygirli araçların arasında sessiz sedasız tırmanışa devam ediyoruz. Sıra sıra araç ve motorlar hiç eksik olmuyor. Tırmanışın bazı bölümlerinde oluşturulan seyir teraslarından baş döndürücü  manzarayı izlemek tek kelimeyle muhteşem bir duygu. Doğa, zirveler, kayalar, vadiler tüm doğa sporlarını yapmak için öyle müsait ki, her anı her karesi değerlendiriliyor. Gördüğümüz ve hayranlıkla izlemeye şahit olduklarımız arasında yamaç paraşütü, helikopter gezisi, kaya tırmanışı, treking, bisiklet ve dahası...
Öğle yemek saatimizin yaklaştığı bir zamanda, seyir teraslarından bir tanesinde manzara eşliğinde yemek keyfini değerlendiriyor ve bir müddet mola veriyoruz. Sonrasında biraz daha tırmanarak 2220 metrede ki Sustenpass zirvesine ulaşıyor ve buz gibi havada ve rüzgarda çok fazla zaman kaybetmeden devam ediyrouz. Zirvede ki tünelin bir tarafında Gadmen, diğer tarafında ise Wassen manzarası oldukça büyüleyici. Wassen'e kadar aralıksız dik eğimli iniş ile iniyoruz. Wassen'de biraz dinlendikten sonra Altdorf'a ulaşıyor ve kampımızı atıyoruz.



























Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 71 km. olan, ÇOKZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 2224 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Her tür Bisiklet için uygundur.
Yol Yapısı :Tamamı asfalt parkurdur.
Başlangıç Noktası : İnnertkirchen.
Bitiş Noktası :Altdorf.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Yol üzerinde çeşitli köy bakkalları ve marketler mevcuttur. 
Konaklama : Sadece kampinglerde konaklamak mümkündür. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder