İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

30 Mayıs 2014 Cuma

ANT-057 HİSARÇANDIR-ÜÇOLUK-SÖĞÜTCUMASI-KİRAZ MEVKİİ-ÇİTDİBİ

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!



Bugün ki tur planımız, Üçoluk Köyüne kadar Hisarçandır dolmuşları ile giderek, Ant-004 rotasını tekrarlamak yönünde idi. Ancak değişen saat uygulaması ile 07:15 de hareket eden dolmuşun,  06:45 de gitmiş olması ile planlarımız değişiyor. Bugün yeni rota ve parkur yapma düşüncemiz yoktu. Antrenman amaçlı Altınyaka yolunda tırmanışa başlıyoruz. Üçoluk Köyüne yaklaştığımızda, saati ve kondüsyonumuzu kontrol ederek yeni bir rotadan devam etmeye karar veriyoruz. Düzlübeli Yaylası' ndan, Kökez Yaylası ve Yarbaşçandır Köyüne giden keşif turlarımızdan bildiğimiz stabilize yol vardır. Ayrıca Düzlübeli Yaylasından Kiraz Mevkii olarak öğrendiğimiz ve Yarbaşçandır Köyünün üst kısmından gidilerek Çitdibi Köyüne ulaşan orman yolunu deniyoruz. Öncesinde patika ile devam eden bu yol açılan yeni orman yolları ile Kökez ve Düzlübeli yaylasından Çitdibi Köyüne bağlanmış olduğunu görüyoruz. Yol henüz çok yeni olduğu için bazı bölümleri çok bozuk ve taşlıktır. Bazı bölümleri araç geçişi için uygun değildir. Yükseklerde Katran ve Çınar ağaçları, aşağılarda ise kızılçam ormanları ile bezenmiş doğa güzelliklerini içermektedir. Rota boyunca belirli noktalarda su kaynakları vardır. Üçoluk ve Söğütcuması Köylerinden zorunlu ihtiyaçların karşılanabileceği köy bakkalları mevcuttur. Oruxmaps uygulamasında oluşan sorun nedeniyle bu rotanın iz kayıtlarına ulaşılamadığından, daha sonra güncellemek üzere şimdilik googleearth üzerinden çizmiş olduğumuz izleri yüklüyoruz.











































Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 103 km. olan, ÇOKZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1680 metredir. 
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :%70 asfalt, %30 stabilize parkurdur.
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : Yol üzerinde çeşitli noktalarda su kaynakları mevcuttur. Her noktadan sonra yanınızda en az 1 lt su bulundurunuz. 
Alış-Veriş Alanları : Üçoluk ve Söğütcuması köylerinde köy bakkalları mevcuttur.   
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder