İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

20 Ekim 2013 Pazar

Ant-042 KIZILLI -EKŞİLİ GÖLETİ

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...
Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Bu sefer ki turumuzu Antalya'nın 40 km uzağında ki Ekşili Köyü sınırları içerisinde bulunan Ekşili Göleti ve çevresinde ki ormanlık alan içerisine düzenliyoruz. Oldukça keyifli ve ORTAZOR'lukta bir parkurdur. Antalya merkezden başlayarak Varsak Mahallesi içerisinden devam etmektedir. Varsak Mahallesinde ki mezarlığın yanındaki yoldan sola dönülerek ilerleyen yol bir müddet sonra hafif rampa ile devam etmektedir. Şehri çıkar çıkmaz ormanlık alan başlamakta ve yükselmeye başlandığı anda Antalya manzarası ile devam etmektedir. Rampa bittikten sonra yol, Ekşili göletine kadar düz devam etmektedir. Sırasıyla Kirişçiler ve Kızıllı köyleri geçilerek, Ekşili Köyü'ne varmadan sağa devam edilerek Ekşili Göleti'ne ulaşılır. Kızıllı Köy meydanında bir kaç bakkal mevcuttur. Buradan zaruri ihtiyaçlarımızı karşılayarak kıraathaneden içtiğimiz çay ile yorgunluk atıyoruz. Ekşili Göleti'ne ulaşıldığında bir kaç alternatifle yola devam edilebilmektedir. Sağa patika yola girilerek göletin çevresinde tur atılabilir yada direk devam edilerek göletin bır kısım kıyısı izlenilerek devam edilebilir. Patika yoldan ilerleyerek Göletin çevresinde turluyor ve uygun bir alanda öğle yemeğimizi yiyoruz. Göletin karşı tarafına geçildiğinde yol hafif rampa ile devam ettikten sonra Yeşilkaraman (Isparta Yoluna) istikametine doğru iniş ile devam etmektedir. Yeşilkaraman Köyüne ulaşıldığında Isparta yolu takip edilerek asfalt yoldan Antalya'ya ulaşılabilinir. Ancak biz yaklaşık olarak 1,5 km kadar indikten sonra sağa orman içerisine saparak orman yollarından Antalya istikametine devam ediyoruz. Bu yol çoğunlukla orman yolu (stabilize) olup dağ bisikleti için oldukça keyiflidir. Gevşek zemini ve virajlı yolları nedeniyle dikkatli olmakta fayda vardır. Bir müddet inişten sonra gevşek zemine sahip olan rampa 4 km kadar devam etmektedir.Yukarıya düzlüğe ulaştıktan sonra yol belirli yerlerde sürekli ayrılmakta, paralel ve kesişen yollarla devam etmektedir. Bazı bölümlerde ve orman aralarında yön ve yol bulma konusunda dikkatli olunmasında ve yanınızda yön bulmaya yardımcı olabilecek ekipmanlar bulundurmakta fayda vardır. Biz yine Kızıllı Köyü yoluna ulaşarak buradan dik geçip Başköy ve Duacı Köyü yönüne devam ediyoruz. Başköy' den sonra yine orman içerisinde devam ederek Duacı ve Varsak arasında bulunan ormanlık alanda ilerleyerek Masa Dağı olarak bilinen bölgeye ulaşarak parkuru tamamlıyoruz. Bu turumuzda geçtiğimiz yollardan ve tur sonrasında bölgeyi harita üzerinden detaylı incelediğimizde görüyoruz ki, bölgede pek çok alternatiflerle tur yapılabilir durumdadır. Bölgenin konumunun ve şartlarının, farklı alternatiflerle bisiklet turları yapmaya müsait olduğunu görüyoruz. İstenilirse sadece asfalt yollarda yada orman yollarında farklı parkurlar geliştirilerek turlar için oldukça müsait ve keyifli bir alan olduğunun bir kez daha farkına varıyoruz.

Varsak Mahallesinde ki benzin istasyonunda lastiklerimizin hava basınçlarını kontrol ederek, parkura uygun seviye de ayarlıyoruz.

 Varsak Mahallesinden sonra başlayan rampanın çıkışında ki Antalya manzarası.






Ekşili Köyü ile Göletin yol ayrımından sonra stabilize yol başlamaktadır.


 Yol sürprizlerle doludur.
















































 Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 95 km. civarında olan, ORTAZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her mevsim yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Dağ ve Tur Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı :% 60 Asfalt, % 40 stabilize orman yoludur. 
Başlangıç Noktası : Falez Kavşağı.
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : Yol boyunca Doğal Su kaynakları ve yerleşim yerleri mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Yerleşim yerleri dışında alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Ekşili Göleti çevresi güvenlik tedbirleri alınarak, kamp alanı içim uygun olabilir. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!

Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder