İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

16 Eylül 2013 Pazartesi

Ant-040 TEKİROVA-MADEN KOYU-M.ALİ BÜKÜ

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...
Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Muhteşem doğa manzaraları ve eşsiz Tekirova koylarını içeren bir turun başlangıcı için güneşin doğuşu ile yine yollara düşüyoruz. Bisikletlerimizi aracımıza yükleyerek Antalya’ya 60 km uzaklıkta bulunan parkurumuz başlangıç noktası olan Tekirova sahiline ulaşıyoruz.(Antalya - Tekirova arası ulaşım bilgisine buradan ulaşabilirsiniz) Hiç zaman kaybetmeden sabah saatlerinin serinliğinden faydalanarak bir an önce başlıyoruz pedala basmaya. Antalya-Kumluca ana yoluna çıkarak Ulupınar rampasını tırmanıyoruz ve Beycik yol ayrımını geçtikten sonraki rampanın sonunda bulunan orman yolundan sola dönüyoruz. Birkaç km de orman yolunda tırmandıktan sonra seyrine doyum olmayan Olimpos, Çıralı ve Tekirova koyları manzarası eşliğinde arazi parkurundan iniş yoluna geçiyoruz. Oldukça dik ve kaygan zemine sahip olan bu bölümde mümkün olduğunca yavaş gitmekte ve dikkatli olmakta fayda vardır. Bir anlık hakimiyet kaybı ve dikkatsizlik düşmelere sebep olabilir. Peş peşe gelen kıvrımlı virajları indikten sonra ilk olarak Madem koyuna ulaşıyoruz. Sahile ulaşır ulaşmaz kendimizi koyun sularına atıyoruz. Sahil şeridi kumsal ancak deniz tabanının bir kısmı kumlu bir bölümü ise taşlıdır. Koyun Deniz suyunun tuz oranı hissedilir derece fazladır. Geçmişte yapılmış olan maden çalışmalarının kalıntıları halen bulunmaktadır. Kullanılmaz duruma gelmiş Devasa jeneratör kalıntıları ve yıkılmış yapılar hemen dikkat çekmektedir. Maden koyunda deniz keyfi ve yemek molasından sonra tekrar pedallar dönüyor ve yine kaygan zemine sahip yol ile tekrar tırmanışa devam ediyoruz. Arazi yapısı nedeniyle sahil boyunca sürekli iniş çıkışlarla devam etmektedir. Bu bölgeden tarihi Likya yolu da geçtiği için bu noktadan sonra sık sık Likya Yolunu yürüyen yürüyüşçülerle karşılaşıyoruz.  Birkaç km sonrasında M.Ali Büküne ulaşılmaktadır. Maden Koyunun yolunun bozukluğu sebebiyle ulaşım hem daha zor hem de sadece bilenler kişiler gitmektedir. Çoğunlukla kimseler bulunmaz. M.Ali Büküne ulaşım daha kolay ve Tekirova’ya yakın olması sebebiyle daha çok bilinen bir yerdir. M.Ali Bükünden sonra son bir tırmanıştan sonra ki iniş ile Tekirova’ya ulaşılmaktadır. Parkur boyunca Beycik Yol ayrımında ve Maden Koyu ile M.Ali Bükü arasında çeşme vardır. Bu bölgeler dışında dikkatli olmakta fayda vardır. 










































Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 40 km. civarında olan, uzun tırmanışları içeren ve gevşek zemine sahip olan ZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar haricinde her mevsimde yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece dağ bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı : % 25 oranında Asfalt, % 75 oranında Stabilize-Orman Yolu. 
Başlangıç Noktası : Tekirova
Bitiş Noktası :Tekirova
Su Kaynakları : Beycik Yol ayrımı ve M.Ali Bükünden hemen önce orman içerisinde vardır. 
Alış-Veriş Alanları : Tekirova haricinde herhangi bir alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Parkur içerisinde ki tüm koylar camp kurmak için uygundur.
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

2 yorum:

  1. çok başarılı faydalı bi blog olmuş. bisiklet severlere keyifli rotalar sunmuşsunuz ellerinize sağlık. Amatör olarak olympos a biz de pedalladık maceramızı da sayfamızda anlattık merak ederseniz buyrun linki http://gezmekicinyasiyoruz.blogspot.com.tr/2015/07/road-to-olympos.html

    YanıtlaSil