İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

25 Haziran 2013 Salı

Ant-030 KOVADA GÖLÜ VE ADADA ANTİK KENTİ KEŞİF TURU

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Isparta ili sınırları içerisinde bulunan, Eğirdir Gölü'nün doğal bir uzantısı olan ve Eğirdir Gölü'nün fazla sularının bir kanal vasıtasıyla akmasıyla oluşan Kovada Gölünü ve çevresini bisikletle keşif turundayız. Antalya'ya 120 km. mesafede bulunan Kovada Gölü (Antalya-Kovada Gölü arası GPS kaydı), Eğirdir'e 22 km. mesafededir. Çevresinde pek çok bitki örtüsü ve hayvan türü barındırdığı için Milli Park statüsündedir. Antalya'dan bisiklet ulaşım ancak kamplı ve uzun süreli turlar için mümkündür. Günü birlik bisikletle gidip gelmek mümkün değildir. Dolayısıyla turumuzun amacı, Kovada Gölü ve çevresini keşfetmek olduğu için bisikletlerimizi aracımıza yükleyerek, Kovada Gölü kıyısında bulunan Kırıntı Köyüne doğru hareket ediyoruz. Parkurun oldukça inişli çıkışlı ve zorlu rampaları barındırıyor olması ve 2 saatlik bir ulaşım mesafesinde olması nedeniyle sabah saat 06: 00'da Antalya'dan hareket ederek 08:50'de Kırıntı Köyünden bisikletlerimizle hareket ederek turumuza başlıyoruz. Planladığımız Parkur içerisinde bulunan Köylerde yemek ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz bir ortam olmadığı için yemek ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz tek yer Sütçüler ilçesidir. Durum böyle olunca tura Eğirdir tarafına doğru başladığımızda öğle yemek saatlerinde Sütçülerde olunabilecektir. Aksi taktirde diğer yönde devam ettiğimizde Sütçülere erken varılmış olacak ve turun ilerleyen bölümlerinde sıkıntı yaşanabilecektir. Yemek dışında tur boyunca çeşitli noktalarda doğal kaynak suları ve köy bakkalları mevcut olup, su sıkıntısı çekilmemektedir. Göl çevresinde bulunan tarım arazileri su sıkıntısı olmadığından dolayı oldukça verimli bir yapıya sahiptir. Bol miktarda ve oldukça verimli olan Kiraz, Elma, Erik, Şeftali ve Dut ağaçları vardır. 
Kırıntı Köyünden sonra meyve ağaçları arasında devam eden parkur, Serpil Köyünden sonra ozrlu bir tırmanışla devam etmektedir. Rampa öncelikle hafif tırmanmaya başlandığı andan itibaren Davraz Dağı manzarası ile devam ederken, ilerleyen bölümlerde kısa da olsa Kovada Gölü manzarası ile devam etmektedir. Rampa bittikten sonra tatlı bir iniş ile Yuvalı Köyüne varılmaktadır. Yeşillikler arasında ve doğal yapısıyla çok güzel bir görüntüye sahiptir. Yuvalı Köyünden sonra devam edildiğinde öncelikle Sipahiler Barajı kıyısından devam edilerek Sipahiler Köyüne varılmaktadır. Sipahiler Köyü meydanında mola verebileceğimiz ve yöre halkı ile sohbet edebileceğimiz kahvehane ve bakkal bulunmaktadır. Fırsatı değerlendiriyor ve hemen demli çaylarımızı söyleyerek başlıyoruz sohbete. Muhtarın da orada olması ile çevrede bulunan mekanlardan ve doğal yapılar hakkında bilgi alıyoruz. Dikkatimizden kaçan ve bilmediğimiz Adada Antik Kenti'nin varlığından haberdar oluyoruz.  Muhtardan derhal detaylı yol tarifini alarak teşekkür ediyor ve vedalaşarak yolumuza devam ediyoruz. Sipahiler Köyü'nü çıktıktan 2-3 km sonra ki yol ayrımından sola Kuzca Köyüne doğru devam ediyoruz. Bu yola sapmakla yol biraz uzamış olsa da, sağa devam edildiğinde ki zorlu rampadan kurtulunmuş ve Adada Antik Kentini görme fırsatına ulaşılmıştır. Adada Antik Kentinden sonra Sağrak ve Boğazköy Köylerini geçene kadar sürekli inişle devam etmektedir. Sonrasında Sütçülere kadar 3-4 km tırmanış devam etmektedir. Sütçüler girişinde bulunan Kent Ormanı'nda odun ateşinde çay ve kahvaltı tarzı ürünlerle yemek ihtiyacımızı giderme imkanı vardır. Şansımıza henüz yeni pişmiş olan Patlıcan Yemeği ve Mercimek çorbası ise bizim için tamamen bir sürprizdi. Yemek molasından sonra geri dönerek bir müddet daha inişle devam ediyoruz. Sonrasında ise 4-5 km kadar tırmanarak Karadiken Köyüne varılmaktadır. Karadiken Köyünden sonra bir müddet düz devam edilerek inişe geçildiğinde Kovada Gölü manzarası ile devam edilmekte ve sonrasında göl kıyısından devam ederek parkurumuz tamamlanmaktadır. Sıcak köy insanları, muhteşem meyve tatları, bol oksijenli, serin ve temiz havası ile çok güzel ve tadı tamaklarda kalacak bir parkurdur. İmkanlar ve zaman çerçevesinde kamplı olarak çok daha güzel anlar ve anılar bırakacaktır geride...








































































Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi : Toplamda 80Km. civarında olan ÇOKZOR bir rotadır.
Hangi mevsimde yapılır:  Bahar ve yaz ayları için uygundur.
Bisiklet Seçimi : Dağ ve Tur Bisikleti.
Başlangıç Noktası : Kovada Gölü .
Bitiş Noktası : Kovada Gölü.
Su Kaynakları : Yol boyunca su kaynakları ve yerleşim yerleri olan bir rotadır.
Alış-Veriş Alanları : Sütçüler ilçesi dışında retourant yoktur. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü

GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...




3 yorum: