İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

29 Nisan 2013 Pazartesi

Ant-020 SÖĞÜTCUMASI-BELPINAR-FESLİKAN-GEYİKBAYIRI



Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...

Bu rota diğerlerinden farklı olarak, uzun ve zor bir rota olmasından dolayı Antalya merkezden değil Söğütcuması Köyü' nden başlayarak devam eden bir rotadır. Bu rota gibi Antalya merkeze uzak mesafelerdeki parkurlar için başlangıç noktası olarak uygun noktalar seçilmesi yerinde olacaktır.
1450 m. rakımda bulunan Söğütcuması Köyü'nde doğa ve bitki örtüsünün farklılığı hemen dikkat çekmektedir. Serin bir yayla havası hakimdir. Sedir ağaçları arasında ki arazi yollarında bisiklet sürmenin keyfi doyasıya yaşanmaktadır. Söğütcuması Köyü'nü çıkar çıkmaz öncelikle keyifli bir iniş ve hemen sonrasında ise tırmanış parkuru başlamaktadır. Bir süre yol aldıktan sonra karşıda  Bakır Dağı'nın heybeti, sol tarafta ise Alakır Vadisi'nin  seyrine doyulmayan muhteşem güzelliği bulunmaktadır.








Söğütcuması Köyü meydanın bakkal, çay ocağı ve yöresel hediyelik eşyaların satıldığı alış-veriş alanları bulunmaktadır. Söğütcuması' ndan sonra Feslikan Köyü'ne kadar yaylalar dışında hiçbir yerleşim alanı yoktur.

















Üstteki fotoğrafta tırmanışa devam edilen yol, altta ki fotoğrafta ise geri kalan yolun güzelliği görülmektedir.











Alakır Vadisi tüm güzelliğiylle ortada...


Karların erimeye başladığı İlkbahar günlerinde her taraftan buz gibi kar suları akmaktadır. Yol boyunca doğal kaynak suları mevcuttur.







Zorluk Derecesi : Ortalama 20 Km lik tırmanış parkuru bulunan,  1450m rakımdan 2100m rakımlara çıkılan ve toplam 60 km. civarında olan ZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır:  İlkbahar, yaz ve sonbahar ayları için uygundur.
Bisiklet Seçimi : Dağ Bisikleti.
Başlangıç Noktası : Söğütcuması Köyü.
Bitiş Noktası : Konyaaltı sahili.
Su Kaynakları : Rota boyunca doğal su kaynakları mevcuttur.
Alış-Veriş Alanları : Rota başlangıcındaki Söğütcuması Köyü ve ortalama 20 km sonrasında ki Feslikan  Köyü Bakkallarından zaruri ihtiyaçlar temin edilebilir. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!

Yükseklik Profili


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder