Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!
KÖPRÜLÜ KANYON
Rotamızı yine Köprülü Kanyon bölgesine çeviriyoruz. Yıllardır defalarca gittiğimiz Köprülü Kanyon bölgesi onlarca bisiklet ve yürüyüş rotaları ile örülüdür. Her seferinde farklı bir noktasına gitme ve görme imkanı bulduğumuz bölge oldukça zengin bir doğaya sahiptir. Genellikle rafting yapmak ve Tazı Kanyonuyla meşhur olsa da, görülmeye değer gezilecek sayısız noktası bulunmaktadır. Defalarca gitmemize rağmen halen daha gidilmemiş ve keşfedilecek yerleri bulunmaktadır.Bisiklet gezimize katılacak ekip arkadaşlarımızın performansı doğrultusunda bir keşif rotası planlayarak bölgeye hareket ediyoruz. 5 kişilik bisiklet ekibimizle Beşkonak'tan bisiklet turuna başlıyoruz. Asfalt yol ile Çaltape istikametine devam ederek Düzağaç yoluna saparak tırmanışa başlıyoruz. Yol ayrımından itibaren tatlı bir tırmanış ile Düzağaç Köyüne ulaşıyoruz. Düzağaç Köyünden sonra eğim azalıyor ve keyifli bir bisiklet yolu ortaya çıkıyor. Tamamen orman içerisinde ve Köprülü Kanyonu tepeden gören bir manzara eşliğinde devam ediyor.
KIZILCAKAYA
Kızılcakaya mevkiine ulaştığımızda bir yol ayrımına geliyoruz. Burada bir durum değerlendirmesi yaparak 2 gruba ayrılıyoruz. Bir grup asfalt yol ile yatay devam ederek Kırkkavak Köyüne ulaşıyor. Biraz daha yükselerek yaylalarda keşif yapmak ve yeni parkurlar yapabilmek amacıyla, sağa devam eden orman yoluna sapıyoruz. Eğim artarak devam etmeye başlıyor. Yol yapısı bozulurken rota da biraz zorlaşıyor. Bir kaç noktada oluşan heyelan ve devrilen ağaçlarla yolumuz kesiliyor. Bazı noktalarda yol biterek patika ile geçişler yapıyoruz. Zaman zaman ağaçların üzerinden ve altlarından geçişler yaparak ilerlemeye devam ediyoruz. Eğim hiç nefes aldırmıyor, kesintisiz ve oldukça dik bir şekilde devam ediyor. Öyle ki nabzım kulaklarımda atmaya başlarken, kalbim tüm şiddetiyle göğüs kafesimi patlatırcasına çarpmaya başlıyor. Taa ki Ballımuar çeşmesine ulaşıncaya değin...BALLIMUAR
1200 rakımları geçtiğimizde ağaç yapısı değişerek Sedir ve Ardıç ağaçları kendini göstermeye başlıyor. Karşımıza çıkan pek çok yayla bölgesinden geçerek parkura devam ediyoruz. Yayla yolları kapalı olduğu ve henüz yaylacılar yerleşmediği için kimseye rastlayamıyoruz, sadece öğrenebildiğimiz Ballımuar Yaylasını kayıtlarımıza işaretliyoruz.1400 rakıma kadar devam eden tırmanışımız. sonrasında yatay eğimle yaklaşık olarak 10 km daha devam ediyor. Çoğunlukla Sedir ve Ardıç ağaçları arasında muhteşem manzara eşliğinde devam ediyoruz. Sonrasında oldukça sert bir iniş ile Kırkkavak Köyüne ulaşarak diğer arkadaşlarla birleşiyoruz. Geride kalan doyumsuz manzaralar içeren maceralı parkurdan sonra tekrar asfalt yol ile eğlenceli, huzurlu ve mutlu bir şekilde rotamızı tamamlıyoruz.
Baharın kendisini göstermeye başladığı şu günlerde, güzel havayı fırsat bilerek
Zorluk Derecesi :Toplamda 77 kilometrelik ZOR bir parkurdur.
Maksimum Rakım :Bisikletle çıkılan maksimum rakım 1420 metredir.
Toplam Tırmanış: Bisikletle çıkılan toplam tırmanış 1650 metre civarındadır.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve kış ayları haricinde her zaman yapılabilir.
Bisiklet Seçimi :MTB ve dişli lastikleri olan şehir bisikletleri için uygundur.
Yol Yapısı :Tamamı orman içerisinden geçen bazı bölümleri asfalt, bazı bölümleri toprak yoldur.
Başlangıç Noktası : Beşkonak.
Bitiş Noktası : Beşkonak.
Su Kaynakları : Rota boyunca bir çok noktada su kaynağı mevcuttur.
Su Kaynakları : Rota boyunca bir çok noktada su kaynağı mevcuttur.
Alış-Veriş Alanları : Beşkonak Köyünde köy bakkalı mevcuttur. Yaz aylarında alışveriş imkanı biraz daha geniştir.
Konaklama : Kamp için uygun bölgeler mevcut ise de güvenlik tedbirleri almakta fayda vardır.
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder