İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

16 Kasım 2016 Çarşamba

TRE - 021 KARA DAĞ (1980 M.)

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

KARA DAĞ: Antalya'dan batı yönüne bakıldığında Geyikbayırı köyünün arkasında kalan 1980 metre yüksekliğinde ki dağımızdır. Zirvesinden Antalya, Geyik Sivrisi, Sarp Katran, Suluandız, Avlağı, Kızlar ve Katran dağı manzaraları görülebilmektedir. Güney ve Batı yönünde kalan Feslikan Yaylasından zirve rotası oldukça rahat iken, Kuzey ve doğu tarafı oldukça dik, sarp ve kayalıktır.
Alabelen Dağı zirve yürüyüşü rotası için başladığımız bir günde, faaliyetin öğle saatlerinde bitmesi üzerine, günün kalan zamanını değerlendirmek üzere bu kısa ama keyifli olan parkuru yapmış bulunmaktayız. Felikan Yaylasından Antalya yönüne doğru küçük kayalık tepeyi aştıktan sonra başlayan ve zirveye ulaşan rota yaklaşık 1 saat sürmüştür. Güneye yönelerek devam edildiğinde, Sarpkatran ve Geyik Sivridi Dağı ile Çukurardıç Yaylası görülebilmektedir. Zirvede seyrine doyum olmayan nefis bir orman manzarası mevcuttur. 







Zorluk Derecesi :Toplamda 3 km. olan, KOLAY bir parkurdur.
Maksimum Rakım : 1980 m.
Hangi mevsimde yapılır: Sonbaharın ilk günlerinde yaptığımız faaliyetimizin kış deneyimi hakkında fikir sahibi değiliz. Ancak edindiğimiz bilgiler dahilinde kışın sert rüzgarlar olduğu yönündedir. 
Yol Yapısı :Tamamı patika. . 
Başlangıç Noktası : Feslikan Yaylası.
Bitiş Noktası :Feslikan Yaylası.
Su Kaynakları : Feslikan Yaylasında mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Yaz aylarında Feslikan Mahallesinde bakkal- market bulunmaktadır.
Konaklama : Kamp için uygun yayla alanları mevcuttur. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidilmeli ve bir yakınınıza gideceğiniz konum bildirilmelidir!!!





Google Maps Harita Görüntüsü


Powered by Wikiloc

Wikiloc Harita görüntüsü

GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder