İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

14 Nisan 2016 Perşembe

BİSİKLET TURU MALZEME LİSTESİ

Gerek kısa turlar, gerekse uzun bisiklet turları öncesinde bir çoğumuz bir kaç gün öncesinden hazırlıklara başlarız. Malzemeleri ortaya serer ve ihtiyacımız olacakları tespit ederek seçeriz. İlk turlarımızda da muhakkak unuttuğumuz bir şeyler olur. Aşağıda, deneyimlerimiz ve araştırmalarımızla ihtiyaç duyulan ve kullanılan bir malzeme listesi oluşturduk. Her tur için bu listenin tamamını almak ve yük etmek zorunda değiliz. Planladığımız turun mevsimi, gün sayısı ve parkur durumuna göre ihtiyaç listesi değişebilmektedir. Tur planına göre herkes kendi kişisel ihtiyaç listesini belirlemelidir. Aşağıda ki listemizi örnek alarak kendi listenizi oluşturmanızı önerebiliriz. 

Sayfa sonunda malzeme listesi mevcut olup, bazı malzemeler konusunda açıklama ve bir kaç ipucu vermek gerekirse;

* Manyetolu Kamp Ocağı: Kendinden yanabilen Manyetolu Kamp Ocağı pek çok konuda avantaj sağlayacaktır. Çakmak yada kibrit almayı unutmuş olsak veya herhangi bir nedenle ıslanmış ve yanmıyor olsalar dahi, hem ocağımız yanacak ve başka amaçlar için bile olsa, ateş ihtiyacımız giderilmiş olacaktır. 




* Alyan/Anahtar Takımı: Alyan, anahtar, tornavida ve zincir anahtarı gibi teknik malzemeler, uzun turlar için hayati önem arz edebilmektedir. Tüm bu malzemeleri ayrı ayrı almak ve taşımak hem gereksiz ağırlık ve dağınıklık, hemde fazladan yer işgal edecektir. Bu tip malzemeleri, avuç içine sığacak kadar küçültülerek, portatif, sağlam ve kullanışlı bir hale getirilmiş takımlardan seçmek bize yer ve kullanım konusunda avantaj sağlayacaktır. Yıllardır kullandığım Crank Brothers'ın M19 modelini önerebilirim. Metal kutusu sayesinde daha derli toplu ve az yer kaplamaktadır. Daha ucuz olan M17 modelinde ise metal kutu yoktur.



* Kablo Bağı : Kablo bağı, gerek turlarda ve gerekse ev ortamında her zaman için, uygun şekilde yerleştirilerek jant tellerini akort etmek için kullanılabilmektedir. Bisikletinizin belirleyeceğiniz ön ve arka noktalarına önceden yerleştirmek kolaylık olacaktır. Mükemmel bir akort ayarı yapılmasa da, en azından teknik bir yardım alana kadar sağlıklı bir şekilde gitmemize yardımcı olacaktır. Bu güne kadar pek çok turda birebir kullanarak deneyimlediğim olmuştur. Akort ayarı dışında bir çok konuda ihtiyaç duyulacak durum olacaktır. Sürekli olarak bir kaç tane bulundurmakta yarar vardır.




*Suluk/Matara Kafesi: Suluk yada Matara Kafesi olarak kullandığımız malzemeyi, piyasada satılan 1,5 litrelik su şişelerine uygun olanlardan kullanıyor olmamızın, su kabı kullanımında ve temininde kolaylıkları olacaktır. 



* Aydınlatma Lambaları: Lamba seçimini, bisiklet üzerinde kullanılabilen, hemde elde kullanılabilen ürünlerden seçilmesi, akşam kamp alanında kullanım amacıyla da işimizi görecektir. Gerekirse bisiklet, el ve kafaya takılarak kullanılabilen lambalardan seçim yapılabilir. 

* Çadır Altı Koruma: Doğada çadır kurduğumuz alanlar genellikle, toz, toprak ve çamur olabilmektedir. Dolayısıyla toplama sırasında, bu durum hem zorluk çıkarmakta, hemde temizliği zorlaştırmaktadır. Ancak çadırın altına, yer kaplamayacak ve hafif bir malzemeden kullanacağımız bir örtü bu olumsuz durumdan bizi kurtaracağı gibi, bu malzemenin temizliği de çok kolay olacaktır. Bu amaçla Koçtaş'ın boya reyonunda bulunan boya brandasını kullanmaktayım. Farklı boyutlarda ki brandalar, hem ince hemde hafif bir malzemedir. Bisiklet turları için az yer kaplayan pratik bir malzemedir.



* Bisiklet Kilidi: Bisiklet kilidini şifreli kilitlerden seçmek, anahtar taşıma ve kaybetme olasılıklarını ortadan kaldıracaktır.




BİSİKLET
GİYİM ZORUNLU GIDA
Yedek iç lastik Kask Kimlik Sıvı Yağ
Yama takımı Eldiven Para  Tuz
Pompa Gözlük Uğurlunuz Şeker
Zincir yağı Buff Not defteri ve kalem Salça
Zincir anahtarı Forma (Uzun/kısa) Bulgur
Akort anahtarı Tayt (Uzun/kısa) SAĞLIK Pirinç
Alyan takımı Yağmurluk (alt-üst) Patates
Bisiklet kilidi Ayakkabı ve varsa kılıf Ağrı Kesici Tablet Çorba
Yedek fren papuç Kalın kıyafet (polar) Kas Gevşetici Krem Sucuk
Yedek jant teli ve tel başı Çorap Baticon Makarna
Matara(Su kabı) İç Çamaşırı Gazlı Bez Helva
Paça bandı Termal İçlik Bandaj Konserve
Ön/arka aydınlatma Şapka Pudra Yumurta
Kablo bağı (cırt) Pantolon/Şort Diş Macunu Bal
Bagaj Lastiği Kolluk Diş Fırçası Ceviz
Yedek vites/fren teli Dizlik Yara Bandı Pekmez
Havlu Güneş yağı Zeytin
KAMP MALZEMESİ Terlik Makas Kuru Meyve
Tuvalet kağıdı Fıstık ezmesi
Çadır + çadır altı koruma Islak mendil Çay/Kahve
Mat ELEKTRONİK Sabun
Uyku Tulumu Şampuan
Şişme Yastık GPS Deodorant
Işık + pil Kamera + şarj cihazı
Kamp Ocağı Aksiyon kamerası + şarj cihazı
Tencere Takımı Yedek hafıza kartı
Çatal/bıcak/kaşık Mp3 + Şarj
Kamp bıçağı Telefonlar + Şarj
Çöp poşeti
Yedek pol
Kamp ipi
Çakmak yada kibrit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder