İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

8 Ekim 2013 Salı

SALDA GÖLÜ-SAKLIKENT KAYAK MERKEZİ PARKUR-02

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...
Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Daha öncesinde Salda Gölü çevresinde yaptığımız ve Saklıkent Kayak Merkezinin bir bölümüne kadar giderek dönmek durumunda kaldığımız gezilerimizi paylaşmıştık. Salda gölü ve çevresinde ki ormanlık alanın doğası bisiklet turları ve gezileri için bulunmaz güzelliktedir. Her doğa sporcusunun kesinlikle görmesi ve gitmesi gereken güzelliklerden bir tanesi olduğu kanısındayız.

Bugün ki rotamız yine kamp attığımız Salda Gölü kıyısında bulunan Belediye kamp alanından başlamaktadır. Salda Köyüne doğru yönelirken bir kaç yüz metre sonra sola orman içerisine devam eden toprak yoldan asıl parkura giriyoruz. henüz ısınmamışken bile ilk sürpriz geliyor ve tekerim patlıyor. Almış olduğum bisikletin üzerinde gelen yarış-performans lastikleri hamurunun yumuşak olması sebebiyle adeta arazide ne kadar diken varsa üzerine çekerek bana oldukça zor anlar yaşatmıştı. Hemen yedek iç lastiği takarak ve patlak lastiği yama yamayarak yola devam ediyoruz. Belli bir süre biraz sert arazide tırmanarak Yeşilova'dan stabilize ama daha düzgün yol ile birleşiyoruz. Saklıkent Kayak Merkezine kadar tırmanışımız devam etmektedir. Saklıkent Kayak Merkezinde küçük bir işletme bulunmakta olup, yaz aylarında burada herhangi bir ihtiyaç karşılamak mümkün değildir. Sadece güvenlik amaçlı 1 güvenlik görevlisi bulunmaktadır. Burada biraz dinlendikten sonra tekrar yola koyuluyoruz. Kayak Merkezinin batı yamacına Salda Köyü tarafına doğru devam ediyoruz. Solumuzda kalan gözetleme kulesine çıkıp çıkmamakta kararsız kalıyoruz ve çıkmadan devam ediyoruz. Yol öyle güzel ki, orman içerisinde sağ tarafımızda Salda Gölü, solumuzda ise dağ manzarası ile çok güzel duygular yaşıyoruz. Yolun bu kısmı hafif inişle ve düz devam etmekte. Belli noktalarda yaylaya benzer alanlar geçiyoruz ancak yaz aylarında su bulmakta zorlanıyoruz. Tedbirli olduğumuz için sorun yaşamıyor ve ortamdan büyük keyif alıyoruz. Kesinlikle gidilmesi ve yapılması gereken bir parkur. Kesinlikle anlatılamayacak ve ancak yaşanabilecek bir parkur. Her türlü doğa sporu için uygundur. Treking, Bisiklet, Offroad vs... Yağışlı günlerde ve karlı aylarda dikkatli olmakta fayda vardır. Bazı bölümlere araçların saplanması kaçınılmaz olabilir. Aşağıda eklemiş olduğumuz fotoğraflar anlatılabileceklerden çok çok fazlasını ifade edecektir...






































 Yükseklik Profili

Zorluk Derecesi :Toplamda 50 km. civarında olan, ORTAZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar ve Kış ayları haricinde yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Dağ Bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı : %10 Asfalt, %90 oranında stabilize orman yoludur. 
Başlangıç Noktası : Salda Gölü Belediye Kamp alanı.
Bitiş Noktası :Salda Gölü Belediye Kamp alanı.
Su Kaynakları : Yol boyunca Doğal Su kaynakları olsa da tedbirli olmakta fayda vardır. 
Alış-Veriş Alanları : Salda Gölü kıyısında ki Belediye Kamp alanı dışında alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Salda Gölü kıyısında ki Belediye Kamp alanında ücretsiz olarak kamp atılabilir, ayrıca 1 adet karavan ve çadır kiralamakta mümkündür. Burada mevcut olan restaurant ve marketten gerekli ihtiyaçlar karşılanabilir. 
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!

Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...

GPS ve rota verilerini üye olmadan DROPBOX üzerinden buradan indirebilirsiniz.

Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder