İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

8 Eylül 2013 Pazar

Ant-039 BÜK ORMANI-ÇINARPINARI-DOYRAN

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...
Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Neredeyse tamamına yakını orman parkurundan oluşan, muhteşem doğa manzaraları ve eşsiz orman yolları ile sarmalanmış bir rotaya başlıyoruz. Antalya-Korkuteli yolunun Termessos yol ayrımını geçtikten sonra 27. km sinden sola dönülerek, eski Korkuteli yolu üzerinden gidilen bir parkurdur. Yol ayrımından sonra 3-4 km tırmanış bölümünden sonra Bük Ormanı tabelasının olduğu sapaktan asfalt yoldan ayrılarak orman yolu içerisinde devam etmektedir. Bir süre iniş ile devam eden bu bölümde Bük Orman ve Saklıkent manzarası gözlenebilmektedir. İnişin sonunda yaz aylarında su bulunmayan dere yatağı geçilmektedir. Dere yatağını geçtikten sonra sağa devam edilirse Orman İşletmesine ait misafirhaneye ve piknik alanına varılmaktadır. Misafirhane dışında Çınarpınarı Köyüne kadar başka su kaynağı bulunmamaktadır. Biz misafirhaneden önce sola devam ederek yürüyüş parkurunda bisiklet binmenin keyfine sürdükten sonra misafirhaneye gidiyor ve su-yemek ihtiyacımızı gideriyoruz. Misafirhanede yemek vb. bulunmamaktadır. Sadece konaklama amaçlı kullanılmaktadır. Parkurun bundan sonraki bölümünde bir müddet düz devam ettikten sonra çok fazla eğimi olmayan bir tırmanışla Saklıkent yolu üzerinde bulunan Çınarpınarı Köyüne varıyoruz. Sonrasında ise Doyran'a kadar bozuk yüzeye sahip olan asfalt zeminde iniş devam etmektedir. Çok fazla çukur ve hendekler bulunan bu yolda dikkatli olmakta fayda vardır. 

































Yükseklik Profili


Zorluk Derecesi :Toplamda 85 km. civarında olan ve uzun tırmanışları içeren ZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır: Yağışlı havalar dışında haricinde her mevsimde yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece dağ bisikleti için uygundur.
Yol Yapısı : Asfalt, Stabilize, Orman Yolu, Yürüyüş yolu.
Başlangıç Noktası : Varyant Kavşağı
Bitiş Noktası :Falez Kavşağı 
Su Kaynakları : Yaz aylarında tedbirli olmakta fayda vardır.. 
Alış-Veriş Alanları : Yukarı Karaman Köyünden sonra herhangi bir alış veriş alanı yoktur.
Konaklama : Orman içerisinde Orman İşletmesine ait misafirhane ve piknik alanı mevcuttur..
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder