İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Ant-038 ALAKIR VADİSİ

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...

Rotaları aşağıda paylaşılmış olan wikiloc sitesinden telefonunuza yada GPS cihazınıza yükleyerek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklemek için buradan yardım alabilirsiniz!!!

Bu rotamızda, HES projeleri ile doğal yaşamı ve doğa yapısı tehdit edilerek, yok olma tehlikesi ile yüzyüze bulunan Alakır nehrinin oluşturmuş olduğu Alakır Vadisi'nde bisiklet binmenin keyfi ve heyecanını yaşayacağız. Alakır Vadisi Antalya' ya Yaklaşık olarak 60 km. uzaklıktadır. Bu rotaya ulaşım Antalya Liman Mahallesinden Altınyaka yolundan devam edilerek,  Hisarçandır ve Üçoluk Köylerinden sonra Söğütcuması Köyüne dönülerek, Kuzca Köyüne ulaşıldığında Alakır Vadisine varılmış olunur(Burdan ulaşım rotasına bakabilirsiniz). Ancak biz rotamıza Altınyaka - Söğütcuması Köyü yol ayrımında aracımızı bırakarak bisikletlerimizle başlıyoruz. Orman yolu içerisinden öncelikle Söğütcuması Köyüne ulaşıyoruz. Köy içerisinde bulunan buz gibi kaynak suyundan su ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Köyde ufak çaplı bir kaç bakkal ve pide fırını bulunmaktadır. Söğütcuması Köyünden Karaağaç Köyü istikametine devam edildiğinde, hemen köy çıkışında sola Kuzca Köyü yol ayrımı vardır. Buradan dönüldüğünde kısa yoldan Alakır Vadisine ulaşılabilinir. Biz burayı es geçerek Karaağaç Köyüne doğru devam ederek, Alakır Vadisini tepeden izlemenin keyfini yaşıyoruz. Sürekli kıvrımlarla Karaağaç köyündeki su kaynağına ulaşıyoruz. Biraz dinlendikten ve su ihtiyacımızı giderdikten sonra keyfine doyamadığımız orman yolları içerisinden, Kürce HES inşaatının olduğu bölgeye ulaşıyoruz. Buradan vadi boyunca devam edildiğinde Kumluca ilçesine varılabilmektedir. Malesef önümüzde uzun ve zorlu bir tırmanış var ve zorlu yolda tırmanmaya başlıyoruz. Yaklaşık olarak buradan Söğütcuması Köyüne kadar 9 km. lik sürekli tırmanış olan bir yol vardır. Biz bu yolun 6-7. km sinden sağa devam ederek yine orman yolları içerisinden Altınyaka yoluna ulaşarak devam ediyoruz. Altınyaka yolundan 4-5 km daha devam ederek aracımıza ulaşıyor ve bir parkuru daha geride bırakıyoruz. 
 













































Yükseklik Profili


Zorluk Derecesi :Toplamda 47 km. civarında olan ve 9 km sürekli rampa bulunan ÇOKZOR bir parkurdur.
Hangi mevsimde yapılır: Her mevsimde yapılabilir.
Bisiklet Seçimi : Sadece Dağ bisikleti için uygundur.
Başlangıç Noktası : Üçoluk Köyü.
Bitiş Noktası :Üçoluk Köyü.
Su Kaynakları : Rota boyunca kaynak suları mevcuttur. 
Alış-Veriş Alanları : Sadece Söğütcuması Köyünde bir kaç bakkal vardır.
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

1 yorum:

  1. Sevgili Ömer ne güzel hizmettir bu emeğine sağlık Teşekkürler Macit Güder

    YanıtlaSil