İŞİNİZE YARAYABİLİR TIKLAYINIZ! .mail: info@yabanhikayesi.com
HARİTALAR
Wikiloc : bisikletrotalari

Yayınlar, fotoğraflar ve içerikler izinsiz kullanılamaz!!!

12 Mayıs 2013 Pazar

Ant-023 DAĞBELİ-KARAOT-KARAVELİLER-KOVANLİK

Rota ve harita bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır...

KESİNLLİKLE EN AZ İKİ KİŞİ İLE GİDİNİZ!!!

Oldukça güzel parkurları ve muhteşem manzaraları olan bir rotadır. Antalya'dan Burdur istikametine gidilen, Kepez rampasından devam eden, Organize Sanayii Bölgesini geçen, Bucak Belini tırmandıktan sonra Dağbeli'nden Karaot Köyüne ve sonrasında Karaveliler Köyüne kavuşan bir rotadır. Bucak Beli rampası çok dik olmayan, uzun fakat keyifli bir yoldur. Çoğunlukla büyük araçların ve yoğun trafiğin hakim olduğu bir yoldur, dikkatli olunmasında fayda vardır. Kesinlikle ve kesinlikle uzun soluklu ve bozuk zeminlere hakim bir rota olduğundan dolayı, yalnız gitmemekte çok büyük fayda vardır...









Dağbeli'nden sonra çok keyifli ve muhteşem manzaralarla bezenmiş mevsim çiçeklerinin renkleriyle boyanmış rengarenk bir doğa beklemektedir. Dağbeli'nde küçük çaplı restoranlar ve marketler bulunmaktadır.


Her taraf tüm renk tonlarıyla boyanmış rengarenk bir görüntüye sahip...



Zamanında su sarnıçı olarak kullanılan tarhi yapının yanında yol ikiye ayrılmaktadır. Sağa devam eden yol İskender Yolu olarak da adlandırılan tarihi yapıların bulunduğu alandan geçerek Kovanlik Köyüne ulaşmaktadır. Sola devam eden yol Karaot Köyünden sonra bulunan Sia Antik kentine devam etmektedir.
Yolculuğumuz esnasında çiseleyerek devam eden yağmurun, Karaot Köyünde şiddetini artırması ve dönüş yolunun sıkıntılı bir durum alması üzerine Sia Antik Kentine ulaşamıyoruz. Karaot Köyünden Karaveliler Köyüne devam eden bozuk zemine hakim, ancak motocross sporcularının kullanmakta oldukları ve dikkatli bir şekilde geçilebilecek olan patikavari yol ile Karaveliler  Köyüne ulaşılabilir.



Yolun bazı bölümlerinde yaylaya yerleşmiş olan kişiler tarafından tarım amaçlı kullanılmak üzere yol kapatılmış durumdadır. Ancak geçiş için yapmış oldukları kapılar mevcuttur. Gerek açarak gerekse sahiplerine ulaşılarak geçiş yapılabilir. 
Çok güzel yayla alanlarına sahip bir parkura sahiptir.

Bir noktada 100-150 metrelik oldukça dik bir alan karşımıza çıkmaktadır. Gevşek ve çok dik bir yapıya sahip olduğundan burasını bisikletlerimiz elimizde çıkmak zorundayız. 

Çok eğlenceli ve çok keyifli bir yol devam etmektedir.

Bu alan bittiminde Karaveliler Köyüne ulaşılmaktadır. Karaveliler Köyünden sonra sola devam edilerek Ekşili Göletine ve Kızıllı Köyü üzerinden Varsak Mahallesine ulaşılabilinir. Sağa devam edildiğinde Kovanlik Köyünden geçilerek Antalya-Burdur yoluna çıkılmaktadır. 




Zorluk Derecesi : Toplamda 120 Km. civarında olan, rampaları çok ve dikkat edilmesi gereken parkurları olan ÇOKZOR bir rotadır..
Hangi mevsimde yapılır:  Günlerin uzun olduğu mevsimler için uygundur.
Bisiklet Seçimi : Dağ Bisikleti.
Başlangıç Noktası : 100. Yıl Caddesi Migros Kavşağı.
Bitiş Noktası : 100. Yıl Caddesi Falez Kavşağı.
Su Kaynakları : Yol boyunca yerleşim yerleri ve su kaynakları olan rotadır.
Alış-Veriş Alanları :  Rota boyunca yerleşim yerleri olan bir rotadır.
DİKKAT!!! Herhangi bir kaza riskine karşılık kesinlikle en az iki kişile gidiniz ve bir yakınınıza gideceğiniz konumu bildiriniz!!!



Yükseklik Profili


Google Maps Harita Görüntüsü


GPS ve rota verilerini buradan indirerek daha detaylı inceleyebilirsiniz...


Başka bir rotada görüşmek üzere...

Sevgiyle Pedalla ...

Facebook'ta Paylaş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder