24 Mayıs 2019 Cuma
KIYMALI YUMURTA
Günün her öğününde yenebilecek lezzetli bir menüdür. Oldukça kolay ve pratiktir. Tur ve kamp programının bir gün öncesinde kıyma alınarak, derin dondurucu da dondurulduğunda 1-2 gün muhafaza edilebilmektedir.
Malzeme Listesi : Kıyma, yumurta
Hazırlanışı : Kıyma donmuş durumda ise, tavaya konularak kısık ateşte erimesi beklenir. Eridikten sonra orta ateşte suyunu salana kadar pişirilir. Ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edilir. Suyunu çektikten sonra altı kısılarak isteğe göre tereyağ eklenebilir. Kavurma işlemine damak tadına göre tuz ilave edilerek devam edilebilir. İstenilen kıvamda pişirildikten sonra kişi sayısına göre yumurta kırılır. Yumurtaların pişme işleminden sonra ağız tadıyla yenilebilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönderme